Een iPhone variant van een van de meest verkochte PC-games

Door: Anna Sonnemans | 02 september 2011 15:04

Apps & Software

Will Wright creëerde met The Sims een succesvolle franchise, maar The Sims-games die voor handhelds of mobiele telefoons uitkwamen, werden minder goed ontvangen. Met The Sims 3 voor de iPhone doet EA een nieuwe poging.

Het eerste dat opvalt, is dat deze versie van The Sims 3 er goed uitziet. Niet alleen de stijl, maar ook de kwaliteit van de graphics is te vergelijken met de pc-versie. Nu benadert dit meer het niveau van The Sims 2 dan dat van The Sims 3, maar het is niet slecht voor een handheld. Behalve het uiterlijk van het spel zijn eveneens de muziek en geluiden hetzelfde als in andere Sims-games.

Beperkt

Je mag je Sim - zoals gebruikelijk - een eigen uiterlijk, persoonlijkheid en karaktertrekken geven. Die Sim woont in een kant-en-klaar huis en hoeft alleen nog één van vier mogelijke banen aan te nemen om rond te kunnen komen. De keuzemogelijkheden zijn kortom, niet heel verrassend, een stuk beperkter dan in de pc-versie. Zo kun je slechts met één Sim tegelijk spelen en zal je de andere Sims die je maakt niet tegenkomen in dezelfde wereld. Het bouwen en uitbreiden van die wereld is onmogelijk, met uitzondering van het neerzetten van nieuwe meubels. Het spel draait dan ook niet zozeer om je eigen creativiteit: je moet bepaalde doelen bereiken.

Schudden met je iPhone

In de mini games moet je onder meer kapotte apparaten repareren door onderdelen te vervangen, je avondeten kun je zelf uit het meer vissen door je handheld als hengel te gebruiken en tijdens het koken moet je het scherm heen en weer bewegen als je eten op het fornuis te warm wordt. In het begin is dit leuk, omdat het iets nieuws toevoegt aan de game. Als je echter iedere keer dat je een maaltijd wilt klaarmaken in het wilde weg met je iPhone moet schudden, wordt dat op den duur irritant. Gelukkig kun je altijd nog voedsel afhalen in het restaurant.

Kortom

The Sims 3 voor de iPhone is een uitgeklede, maar wel vermakelijke variant van de pc-versie. Hoewel je keuzevrijheid beperkt is, is de game nog vrij groot. De prima graphics, flinke uitdaging en een poging tot originele mini games kunnen de liefhebber van de franchise lang bezig houden. Helaas geldt dat ook voor de laadtijden en enkele haperingen.

0 Reactie(s) op: Een iPhone variant van een van de meest verkochte PC-games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.