Een klassiek spel in een nieuw jasje

© CIDimport

Een klassiek spel in een nieuw jasje

Geplaatst: 1 september 2011 - 09:24

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

Met games als Salamander en R-Type zijn er in de loop der jaren miljoenen tegenstanders vernietigd, maar ook heel wat uurtjes verloren gegaan.

Record na record werd gebroken. Toch, daar waar deze spelletjes in de jaren '80 zeer populair waren, worden ze tegenwoordig nog maar weinig gemaakt. Gelukkig bieden de smartphones en tablets zoals de iPhone en de iPad vandaag de dag weer een excuus voor spelmakers om klassieke spelsoorten nieuw leven in te blazen. Zo ook dit type schietspel met deze SNES-versie voor de iPhone.

Twee spelsoorten

In Earth Defense Force wordt de aarde weer eens bedreigd door een buitenaards ras dat - zoals gewoonlijk - niet veel beters te doen lijkt te hebben dan onze mooie planeet in puin te willen knallen. Jij bent onderdeel van het zogeheten Earth Defense Force en het is dus aan jou om deze baldadige monsters en hun wapentuig te stoppen. Dit doe je in twee spelsoorten: free play en arcade. In free play kun je rustig eindeloos doorspelen terwijl je in arcade een beperkt aantal kansen krijgt voordat het einde oefening is. In arcade kun je nieuwe wapens en upgrades van deze wapens vrijspelen, dus het loont om arcade te spelen.

Je kunt de game besturen door je vliegtuig met je vinger van links naar rechts en van boven naar beneden te manoeuvreren of je kunt kiezen voor de meer klassieke manier van besturing, de virtual joystick.

Kortom

Hoewel we te maken hebben met een retrogame hebben de makers de boel grafisch leuk weten te verfraaien zonder de retrofeel helemaal kwijt te raken. Binnen zijn genre is Earth Defense Force een must have die zeker niet mag ontbreken op je smartphone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten