Een klassieker onder de point-and-click adventures

© CIDimport

Een klassieker onder de point-and-click adventures

Geplaatst: 2 september 2011 - 11:10

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Anna Sonnemans

Broken Sword: Shadow of the Templars is een klassieker onder de point-and-click adventures. Na de remake voor de DS komt Revolution So ware met een goedkopere edoch betere versie voor de iPhone en iPad.

Voor wie niet bekend is met de game: in de jaren '90 verscheen deze eerste titel in de Broken Sword-serie. De hoofdpersonen, de Amerikaanse advocaat George Stobbart en de Franse journaliste Nico Collard, moeten een complot ontrafelen rond enkele moorden die samen blijken te hangen met een geheim genootschap en de legende over de middeleeuwse tempeliers. Dit vooral uitgebreide verhaal wordt voornamelijk verteld via ouderwetse point-and-click puzzels en dialogen.

De Director's Cut die vorig jaar verscheen voor de Wii en de DS voegde nieuwe puzzels en dialogen toe en bevat een ander intro dan de oorspronkelijke game. Bovendien werd deze versie verder uitgebreid met handgetekende graphics die tijdens dialogen bijvoorbeeld de emoties van de personages weergeven. De interface en de stylusbesturing van de DS leent zich uitstekend voor het point-and-click-genre en dit komt tevens goed tot zijn recht op het touch screen van de iPhone en iPad.

Apples Director's Cut

De versie voor Apples handheld lijkt dan ook veel op de DS-versie, maar is in enkele opzichten zelfs verbeterd. Behalve de vanzelfsprekend aanzien-lijk lagere prijs voor de game, heeft het geluid een broodnodige update gekregen. Gamegeluiden zijn subtieler en de personages hebben eindelijk weer passende voice overs net als in de games op de pc en consoles. De afwezigheid van het tweede scherm is opgelost door de twee beelden in elkaar te monteren, waardoor in-game dialogen lijken op een goed ingesproken stripboek.

Kortom

Revolution Software toont met Broken Sword: Director's Cut voor de iPhone en iPad dat het point-and-click-genre zeer geschikt is voor Apples mobiele platform. Niet alleen bevat deze game dezelfde geüpdate graphics, puzzels en touch interface als de versie voor de DS, ook heeft deze game toegevoegde voice overs die het sterke verhaal nog levendiger maken. Daarmee is Broken Sword zowel geschikt voor de nostalgische fans van het genre, als voor nieuwe nieuwsgierige spelers die het verhaal nog niet kennen. Hopelijk krijgt ook het tweede deel in de serie zo'n geslaagde remake.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten