Een kleurrijke RTS

Door: ryan-rigney | 05 september 2011 11:15

Apps & Software

Gobtron is een kleurrijke RTS, waarin je als een gigantisch monster jezelf moet beschermen tegen aanvallende soldaatjes.

Jij bent Gobtron, een groot monster dat zichzelf op de meest ludieke manieren moet zien te beschermen. Als de tientallen soldaten naar Gobtron toestromen met hun nietige wapens, help jij het gigantische roze monster door het snot uit zijn neus te gebruiken om dit nauwkeurig weg te slingeren in de richting van de vijand. Je speelt later nog meer vieze methoden vrij om jezelf te beschermen, waaronder een snotkanon of een gigantische boer. De op tower defense gebaseerde gameplay is in een charmant en bijzonder kleurrijk jasje gestoken.

Tower defense

Gobtron verschilt aanvankelijk niet zo veel met de standaard tower defense games, maar het maakt wel goed gebruik van het touch screen. Het richtmechanisme is na een tweetal levels goed te begrijpen en ontwikkelaar Juicy Beast slaagt er in om het spel interessant te houden. Dit door de mogelijkheid om punten te spenderen aan het verbeteren van je huidige wapens of het kopen van nieuw geschut. Deze nieuwe wapens zorgen daarnaast voor iets meer strategie in wat vooral een spel is geworden dat draait om je refl exen. Net als de meeste andere tower defense spellen kan ook Gobtron redelijk repetitief worden doordat de speler keer op keer niet meer dan één simpele actie moet uitvoeren. Het probleem wordt enigszins opgelost door de eerdergenoemde extra wapens, maar dat bleek (zeker tegen het einde van een aantal monotone levels in de game) niet altijd voldoende.

Kortom

Gobtron is jammer genoeg aan de korte kant en heeft net genoeg levels om de speler twee uur bezig te houden. Maar zeker gezien het repetitieve karakter van de gameplay, zijn die twee uur precies genoeg. We mogen dan wel klagen over de lengte van het spel, maar het komt wel overeen met de redelijk lage prijs die je voor Gobtron betaalt. Voor wie graag zo af en toe een tower defense game speelt, biedt Gobtron een interessante benadering van het genre waaraan je (voor zolang het duurt) erg veel plezier zal beleven.

0 Reactie(s) op: Een kleurrijke RTS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.