Een leerzame app

Door: carolien-danckaerts | 30 november 2011 16:00

Apps & Software

Kinderen komen tegenwoordig op steeds jongere leeftijd in aanraking met computers en mobieltjes. Dat komt de beweging niet altijd ten goede, maar zo'n elektrisch apparaat kan ook voor leerzame doeleinden gebruikt worden. Juf Jannies kinderboerderij is zo'n leerzame app.

Het doel van Juf Jannies kinderboerderij is het vergroten van de woordenschat van jonge kinderen. De app ziet er vrolijk en kleurrijk uit en bevat verschillende tekeningen met elk een thema. Omdat de plaatjes bewegen en geluid maken bij aanraking zijn kinderen snel geneigd deze aan te raken, waardoor hun woordenschat vergroot wordt. De aanpak van de app is zo gezien erg effectief.

Er zijn twee manieren om van de app gebruik te maken, een waarin het kind op de plaatjes kan klikken, hierna volgt een uitleg van het plaatje of een geluid wat erbij hoort. Bij de andere manier van spelen worden er allerlei vragen gesteld die beantwoord moeten worden door op het goede plaatje te klikken. Het is jammer dat de stem heel monotoon is, deze is niet motiverend om verder te spelen.

Kortom

Deze app is erg leerzaam voor kleine kinderen, maar naarmate ze ouder worden gaat de app sneller vervelen door de monotone stem. Het is leuk dat er meerdere thematische tekeningen zijn, waardoor de woordenschat snel vergroot wordt. Omdat de app zo simpel werkt is deze door elk kind te bedienen zonder dat de ouder alles voor hoeft te doen. Dit werkt erg prettig.

0 Reactie(s) op: Een leerzame app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.