Zo stel je een leesbevestiging in voor e-mails

Door: Stefanie Katzenbauer | 02 juli 2018 14:28

Apps & Software

Je kent het wel: je hebt een belangrijke e-mail gestuurd en checkt nu elk uur (of elke vijf minuten) of je al een antwoord hebt. Een leesbevestiging instellen kan je een hoop refresh momenten besparen. Meestal werken de leesbevestigingen tussen verschillende e-maildiensten en wij helpen je graag met het instellen van een leesbevestiging bij je e-mail.

Gmail

Gmail biedt uit zichzelf geen leesbevestiging aan. Dit kan alleen met een speciaal account dat via school of werk wordt aangemaakt. Dit zijn accounts die er als volgt uitzien: naam@bedrijfsnaam.nl in plaats van @gmail.nl.

Mocht je gebruik maken van een dergelijk e-mailadres, dan is het instellen van een leesbevesting vrij eenvoudig: bij het opstellen van je e-mail zie je rechtsonder een klein omlaag wijzend driehoekje. Dit is de functie ‘meer opties’, klik hierop en vervolgens op ‘leesbevestiging verzoeken’.

In het hoogstwaarschijnlijke geval dat je geen gebruik maakt van een Google werk of school account, zul je een extensie moeten downloaden om een leesbevestiging te kunnen instellen bij Gmail. Hiervoor kun je de extensie Mailtrack gebruiken. Hoe je deze downloadt en installeert, lees je hier.

Outlook

Bij een desktopprogramma zoals Outlook heb je wel de gelegenheid om een leesbevestiging in te stellen. Ontvangers (die ook gebruik maken van Outlook) hebben wel het recht deze leesbevestiging te weigeren, dus 100% zekerheid zul je nooit hebben.

Ook heb je de mogelijkheid om een ontvangstbevestiging in te stellen. Dat doe je als volgt: in Outlook ga je rechtsboven naar ‘bestand’ vervolgens klik je links op ‘opties’ en selecteert vervolgens ‘e-mail’. In de e-mailopties ga je naar ‘controleren’ en vink je desgewenst de ontvangstbevestiging en/of de leesbevestiging aan.

Wil je nou niet constant iedereen om een leesbevestiging vragen? Dan kan het ook stukken simpeler in één e-mail. Open een nieuwe mail en klik bij ‘opties’ een of meerdere vakjes aan voor een ontvangst- of leesbevestiging.

Yahoo! Mail

Ook bij Yahoo! Mail is het instellen van een leesbevestiging in de online omgeving niet mogelijk, net als bij Gmail. Wat je kunt doen om dit probleem te omzeilen is je Yahoo-account toevoegen aan je Outlook e-mailprogramma.

Dit doe je door via ‘Bestand’ onder ‘Account’ te klikken op ‘Account toevoegen’. Vervolgens wordt je Yahoo! Mail gelinkt aan Outlook, waardoor het wél mogelijk is om de ontvangst- en leesbevestiging te gebruiken. Dit trucje werkt overigens ook voor Gmail-accounts.

0 Reactie(s) op: Zo stel je een leesbevestiging in voor e-mails

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.