Een lekkere 2D game met een 8 bit look

Door: floor-coert | 05 september 2011 09:39

Apps & Software

Een paar pixels. Sommige van de grootstegamehelden zijn in essentie niet meer dandat. Bij Bulky Pix hebben ze dat begrepen.Zij wekten met Pix 'n Love Rush de 8 bit look tot leven in een lekkere 2D game.

In Pix 'n Love Rush zijn er momenteel twee speelstijlen beschikbaar - classic rush en cursed rush - en twee andere speelstijlen zijn al aangekondigd. In beide stijlen bestuur je een uit 16x16 pixels opgebouwde kruising tussen een kat en een vleugelloze vleermuis.

Muntjes verzamelen

Het doel in de classic rush is het verzamelen van zoveel mogelijk muntjes. In een aaneensluiting van zeer korte levels moet je vijanden en obstakels ontwijken om zo een serie aan muntjes te verzamelen. Als dit lukt, dan krijg je een soort combobonus en verandert je achtergrond in een achtergrond uit een retrogame. De besturing van classis rush is aan het begin lastig. Lopen doe je met twee icoontjes aan de linkerkant van het scherm en springen en schieten met twee icoontjes aan de rechterkant. Je moet leren inschatten waar deze icoontjes zitten, want je kunt tijdens het spelen niet steeds kijken en je kunt ze ook niet voelen. Cursed rush heeft een zeer simpele besturing. Je hoeft alleen het scherm op een willekeurige plek aan te raken om te springen. Op deze manier spring je van platform naar platform tot je het einde van het level bereikt.

Beide speelstijlen van Pix 'n Love Rush zijn de moeite waard en hopelijk komt de derde optie er binnenkort met een update bij. Om dit spel te waarderen, moet je met frustratie om kunnen gaan. Voor je het verschil tussen een oneindige speeltijd en een speeltijd van vijf minuten kunt merken, mag je namelijk flink oefenen.

0 Reactie(s) op: Een lekkere 2D game met een 8 bit look

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.