Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Een logisch vervolg op de Nike+ iPod-chip

Door: | 01 september 2011 13:03

Apps & Software

De Nike+ GPS-app is waarmee gebruikers hun afgelegde afstanden konden vastleggen. Bij dat populaire systeem was het noodzakelijk om een chipset te kopen voor enkele tientallen euro's, en daarnaast moesten speciale schoenen worden aangeschaft waar de chip in kon worden geplaatst. Met Nike+ GPS is al dat dure ongemak echter voorbij.

Moderne levensstijl

Het uiterlijk van Nike+ GPS is zoals je dat van Nike mag verwachten: stijlvol en bedoeld als onderdeel van een moderne levensstijl. In tegenstelling tot Runkeeper is de app volledig toegespitst op hardlopen. Je kunt kiezen voor drie verschillende trainingen, die zijn gebaseerd op een bepaalde afstand, een bepaalde tijd of op een vrije loop. Ook de muziek kan worden ingesteld en je kunt er zelfs voor kiezen om cheers te horen tijdens het lopen. Via Facebook kunnen vrienden je live aanmoedigen, waarbij je een juichend geluid krijgt te horen. Onderweg zie je standaard een minimaal aantal gegevens: de afgelegde afstand, de tijd die je onderweg bent en je tempo. Dat laatste wordt weergegeven in het aantal minuten dat je van moment tot moment nodig hebt om één kilometer af te leggen. Voor Nederlandse sporters is dat niet altijd even handig, het zou beter zijn om te kunnen zien hoeveel kilometer per uur je loopt. Om de kilometer praat een vrouwen- of mannenstem je bij over al deze gegevens. Als je een persoonlijk record verbreekt, krijg je bovendien een extra aanmoediging van grootheden als Lance Armstrong of Paula Radcliffe. Dat is een leuke verrassing. Naderhand kun je met icoontjes aangeven op wat voor terrein je hebt gesport, hoe het weer was en wat je ervan vond.

Vormgeving

Met een Nike+ account kun je de gegevens van je work-out nog eens online bekijken, zodra je thuis bent. Waar het bij Runkeeper vooral om functionaliteit gaat, lijken de gegevens bij Nike onderdeel te zijn van een overkoepelend geheel. De site is prachtig vormgegeven en de eerder genoemde gegevens zijn op kunstzinnige wijze terug te vinden. Jammer genoeg laadt de website wel erg traag en is het geheel een stuk minder gedetailleerd en dynamisch dan bij Runkeeper. Ook is de grafiek niet altijd correct, doordat geen rekening wordt gehouden met het feit dat een gps-signaal onderweg zo nu en dan wegvalt

Aansporingen

Wat Nike wél beter voor elkaar heeft dan Runkeeper is de manier waarop je als gebruiker wordt aangespoord om meer te gaan sporten. Zo kun je via de site persoonlijke doelstellingen instellen en zit Nike je vervolgens op een sympathieke manier achter de vodden. Ook zijn er fantastische trainingsschema's en tips te downloaden, zowel voor korte afstanden als lange, zoals de marathon. In zogenaamde challenges kun je het individueel of met vrienden opnemen tegen andere leden van de Nike+ community: wie loopt de Dam tot Damloop het snelst en welke sekse maakt deze maand de meeste kilometers? Alles draait bij Nike+ om het zoveel mogelijk delen van je ervaring met anderen: binnen de community, maar ook met vrienden op Facebook en Twitter.

Kortom

Nike+ GPS is vooral bestemd voor mensen die liever voor de lol rennen, dan dat ze precies tot in detail kunnen zien hoeveel meters ze van minuut tot minuut hebben gemaakt. De app maakt dat je onderdeel wordt van een gigantische gemeenschap van renners in binnen- en buitenland en zorgt ervoor dat je zin krijgt om eerdere prestaties te verbeteren. De app is daarmee dus perfect voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

0 Reacties op: Een logisch vervolg op de Nike+ iPod-chip

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.