Een mooie platformgame met kleurrijke graphics

© CIDimport

Een mooie platformgame met kleurrijke graphics

Geplaatst: 30 augustus 2011 - 12:59

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Lange tijd werd de wereld beschermd door de vier elementaire Spirits. Helaas verscheen er een slechte tovenaar ten tonele die drie van deze Spirits een kopje kleiner heeft gemaakt, waardoor alle wezens op de wereld ook slecht begonnen te worden. Nu ben jij 's werelds laatste hoop. Ook al ben je dan enkel een klein jongetje genaamd Huna die van toeten nog blazen weet.

Geen bijster origineel verhaal, maar het vormt wel een goede basis voor een mooie platformgame met kleurrijke graphics. Elemental Rage speelt zich in een grote wereld af en lijkt qua opzet erg op spellen als Castlevania en Metroid. In het begin van het spel speel je nog een normaal jongetje met een stok, maar in de loop van het spel speel je steeds meer speciale vaardigheden vrij door elementaire energie te verzamelen. Dit zorgt ervoor dat je telkens weer nieuwe gebieden kunt bereiken.

Met deze nieuw verkregen vaardigheden zal je regelmatig moeten terugkeren naar reeds bezochte gebieden om verder te komen. Hier is in principe niets mis mee, maar helaas gooit het gebrek aan geheime locaties wel roet in het eten. Het heen en weer lopen lijkt soms op het kunstmatig verlengen van de spelduur. De levels zitten echter goed in elkaar. Soms kunnen stukken behoorlijk pittig zijn, maar gelukkig zijn er een hoop check points door de spelwereld verspreid en hoef je dus nooit een heel groot stuk opnieuw te spelen.

Lekkere besturing in Elemental Rage

De besturing werkt met on-screen knoppen aan de linkerkant en spring- en slaknoppen aan de rechterkant; erg lekker. Je kunt je wapen tijdelijk upgraden door power-ups te pakken. Deze upgrades verlies je echter weer als je door een vijand geraakt wordt. Helaas is er geen mogelijkheid om permanent nieuwe wapens te verkrijgen.

Al met al is Elemental Rage een leuk rechttoe rechtaan platformspel. Het is altijd duidelijk waar je naar toe moet, waardoor je nooit echt gefrustreerd raakt doordat je iets niet kunt vinden. Dit doet echter wel weer een beetje af aan de grote open wereld die je kunt verkennen. In de vier uur die ik er over deed om het spel door te spelen, heb ik me nooit verveeld. Sterker nog, ik had daarna nog best wel zin om door te spelen. Al had ik de wereld dan wel graag nog groter en met meer geheimen gezien.

Kortom

Elemental Rage is een degelijk en leuk platformspel voor de iPhone. Helaas wordt het door de korte spelduur en het gebrek aan geheimen nooit meer dan dat. Met wat meer aandacht heeft het spel echter de potentie om een full price DS-titel te worden. Ik wil bij deze dus een deel twee voorstellen die uitgebreider en groter wordt, dan ben ik bereid om er een stuk meer voor te betalen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten