Een natuurkundige puzzelgame

© CIDimport

Een natuurkundige puzzelgame

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Blast Off volgt de XBLA- en mini-versies op en brengt daarmee een geweldige, natuurkundige puzzelgame met talloze inventieve levels en intelligente uitdagingen naar de iPhone.

Het mag dan niet het eerste of zelfs het tweede platform zijn waarvoor Blast Off uitkomt, maar de iPhone is misschien wel het beste apparaat om de game op te spelen. Het doel in elk level is om jouw schip te lanceren en door middel van de zwaartekracht van verschillende planeten jezelf zo snel mogelijk te katapulteren naar de uitgang.

In veel van de levels moet je eerst een stel astronauten oppikken voordat je een level uit kunt spelen. Wat dus aanvankelijk zal lijken op een simpele uitdaging, kan zich al snel omtoveren tot een complexe situatie.

Strategisch natuurkundig

Over het algemeen ben ik verschrikkelijk in natuurkundige puzzelgames zoals deze, maar vanwege de mogelijkheid om het schip op een Asteroids-achtige manier bij te sturen na lancering, is de game veel leuker en beter te besturen.

Mijn favoriete onderdeel van de game is de endless-modus, waarbij je zoveel mogelijk astronauten moet verzamelen voordat de zuurstof of brandstof opraakt. Een lifter oppikken herstelt je voorraad, dus het is in theorie mogelijk om een game eindeloos te laten duren. Vergis je alleen niet, want de modus is best moeilijk en vereist een compleet inzicht in het natuurkundige systeem van Blast Off .

Kortom

Blast Off is een geweldige game, vooral voor de iPhone. Zelfs als je natuurkundig niet goed uit de voeten kunt, is het innovatieve idee simpelweg leuk om te ervaren. Bovendien zal de arcade-achtige aard van de game aantrekkelijk zijn voor vrijwel iedereen, ongeacht of je wel of niet van puzzelgames houdt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten