Een ninja met een paraplu!

Door: | 02 september 2011 10:09

Apps & Software

Er heerste een flinke hype rond Parachute Ninja voordat deze uitkwam in de App Store, dus de game had wat te bewijzen.

Parachute Ninja combineert het touch screen en de bewegingssensor voor de besturing, en maakt dus optimaal gebruik van de mogelijkheden van de iPhone. Met je vinger slinger je een kleine ninja de lucht in met een katapult, waarna je de iPhone moet kantelen om objecten te ontwijken of juist te raken. De parachute uit de titel is in feite een paraplu die de ninja kan uitklappen als je op het scherm tikt terwijl hij in de lucht is. De levels zijn gevuld met zwevende katapulten, trampolines en opgevoerde ventilatoren, die je allemaal helpen hoger te komen.

Geen tijdslimiet

De verhaalmodus van Parachute Ninja bestaat uit niet veel meer dan van punt A naar punt B komen. Ondertussen gooit de game een hoop stekelige en kwaadaardige objecten en vijanden op je pad om te voorkomen dat je daarin slaagt. Interessant genoeg zit er geen tijdslimiet op de levels en kun je eigenlijk alleen falen door op te geven. Er zit wel een scoresysteem in voor hoeveel vuurvliegjes je kunt verzamelen, maar dat is alleen leuk voor de echte topscorefanaten die meer uit hun game willen halen.

Kortom

Naast de verhaalmodus is er ook nog een 'survival'-variant waarbij je zo hoog mogelijk moet springen, stuiteren en zweven, terwijl onder je de oceaan steeds hoger rijst. Hoewel het tiltmechanisme niet altijd even goed werkt, heb ik me meer dan prima kunnen vermaken met Parachute Ninja.