Een presentatie verpakken in PowerPoint

Door: dirk-schoofs | 15 september 2021 06:02

How To

Als je thuis een presentatie maakt op je desktop, wil je dat die het morgen ook feilloos doet op je laptop. Het is een nachtmerrie wanneer op het moment suprême geluid, lettertypen of filmpjes niet willen laden. Om dit soort ellende te voorkomen, kun je de PowerPoint-presentatie met alle invoegde bestanden publiceren in één pakket.

Inpakken voor cd

Als je klaar bent met de samenstelling van de PowerPoint-presentatie, gebruik je de compileerfunctie die in het programma is ingebakken. Hierdoor worden alle bestanden die nodig zijn bij elkaar gebracht. Althans, in de Windows-versie; PowerPoint voor macOS ondersteunt geen pakketpresentatie voor cd.

Open in de tab Bestand de optie Exporteren. Daarna kies je de opdracht Presentatie inpakken voor cd. Dit lijkt misschien wat raar, want je was waarschijnlijk niet van plan om je presentatie op zo’n ouderwetse schijf te branden. Maar toch moet je deze weg volgen, want de keuze voor het uiteindelijke opslagmedium maak je later.

Zelfs al wil je de presentatie opslaan op een usb-stick, dan nog kies je Inpakken voor cd.

Samenstellen

In het venster Inpakken voor cd geef je in het veld Naam van de cd een titel aan de compilatie. Het is handig als je hier dezelfde naam aanhoudt als de presentatie. Trouwens, de naam in dit vak is beperkt tot vijftien tekens.

Als je de inhoud echt op een cd wilt branden, dan klik je op de knop Kopiëren naar cd. Je computer zal vragen om een lege schijf in het schrijfstation te plaatsen en dan start het branden. Wil je de compilatie op een ander medium (externe harde schijf, andere computer, geheugenstick) bekijken, dan gebruik je de knop Naar map kopiëren. Blader naar de locatie waar je het pakket wilt opslaan en klik op OK.

In de volgende stap krijg je de vraag of je ook alle gekoppelde bestanden wilt kopiëren. Dit moet je bevestigen, want dit betekent dat ook alle benodigde bestanden in het pakket worden geïntegreerd en zo weet je dat je de presentatie veilig kunt meenemen.

Bevestig dat je de gekoppelde bestanden mee wilt opslaan in het pakket.

Afspelen

Het resultaat is een map met enkele bestanden. Na verplaatsing kun je de presentatie starten door op de het PowerPoint-bestand (.pptx) in deze map te klikken.

Het bestand AUTORUN.INF laat de presentatie automatisch opstarten wanneer je de stick in een pc stopt. Daarvoor moet je alle bestanden uit deze map naar een volledig lege geheugenstick kopiëren. Die bestanden moeten in de basismap van de stick staan (de hoogste in hiërarchie, ook wel root genoemd), dus niet in een sub-map.

De map bevat de presentatie, het pakket en een autorun-bestand.

0 Reactie(s) op: Een presentatie verpakken in PowerPoint

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.