Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Een role playing gamevariant op de overbekende first person shooter,

Door: peter-pool | 02 september 2011 14:49

Apps & Software

Voor wie het nog niet was opgevallen: de Doom-franchise is sterk vertegenwoordigd. Zowel Classic Doom als Doom Resurrection zijn al uitgebreid aan bod gekomen. Toch staan we nog even stil bij een derde Doom-titel.

Het betreft hier namelijk een role playing gamevariant op de overbekende first person shooter van spelmaker id Software. Of het bijzonder gewelddadige spelconcept van de klassieker Doom zich wel leent voor het niet al te voor de hand liggende role playing game-genre valt echter nog maar te bezien. Doom hoort de speler snelle en vooral brute actie voor te schotelen en je moet daarbij niet al te lang nadenken over wat je volgende stap zal zijn. Toch?

Gedateerd

Wat direct opvalt aan Doom II RPG is de toch wel gedateerde grafi sche presentatie van de iPhone-game. Bij een game als Classic Doom zie je dit door de vingers omdat de titel immers al zegt dat het om de classic-versie gaat. Wanneer je er echter een ander spelconcept van maakt of er iets nieuws aan toevoegt, mag je als spelmaker toch ook de extra moeite nemen om alles er een beetje strakker uit te laten zien. Verder zal het tempo van de game even wennen zijn voor veel spelers.

Je gaat stap voor stap vooruit zoals je dit zou doen in een klassiek bordspel en dat doe je met een virtuele d-pad die zich op het scherm bevindt. Dit is zeker niet slecht te noemen. Als je echter dacht eventjes snel een spelletje te doen, dan kom je nogal bedrogen uit. Het is klassieke RPG gameplay overgoten met een actiesausje.

Waar voor je geld

Wel heeft de ontwikkelaar wijselijk besloten een aantal nieuwe vijanden toe te voegen om de spanning er toch nog in te houden. De negen stages zullen de speler wel even bezig houden en bieden voldoende waar voor je geld, zeker gezien het redelijk lage bedrag dat je neer moet tellen voor deze iPhone-game.

Kortom

Toch zal Doom II RPG slechts voor een selecte groep gamers aantrekkelijk genoeg zijn om aan te schaffen. De andere spelers kunnen beter de eerder aangehaalde Classic Doom of Doom Resurrection downloaden, omdat die games veel meer in lijn zijn met de verwachtingen van een Doom-game. Alleen voor die hard Doom-fans of RPG-spelers dus.

0 Reacties op: Een role playing gamevariant op de overbekende first person shooter,

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.