Een samenkomst van typisch Japanse RPG en poker

© CIDimport

Een samenkomst van typisch Japanse RPG en poker

Geplaatst: 5 september 2011 - 07:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Wat krijg je als je een schattige, typisch Japanse RPG en Poker samenvoegt? Precies, Sword & Poker!

Eigenlijk is het concept te simpel voor woorden. In het midden ligt een negental speelkaarten (3x3). Aan jou de taak om met de twee kaarten een pokercombinatie te maken. Hoe beter de combinatie, hoe meer schade je tegenstander krijgt. Met dit gegeven werk je de verschillende dungeons af, waar je vele monsters zal tegenkomen. Je krijgt hierbij een beperkt aantal munten welke je kunt gebruiken om zelf leven terug te krijgen.

Kristallen en wapens

Met de verdiende kristallen kun je verschillende wapens aanschaffen. Deze doen meer schade bij bepaalde combinaties, maar kunnen ook andere effecten als poison hebben. Een goed verhaal ontbreekt bij Sword & Poker. De naamloze held die je speelt moet het grote kwaad bevechten door eerst vier sleutels te verzamelen en vervolgens een toren te beklimmen. Ondanks dat je geluk moet hebben met de kaarten die je trekt, heb ik altijd het idee gehad dat het aan mij lag als ik een gevecht verloor. Zo betrapte ik me er vaak op dat ik misschien toch een health coin had moeten gebruiken voordat ik de grote eindbaas uitdaagde, of misschien had ik toch voor het wapen met een speciale aanval moeten kiezen in de plaats van degene die alleen veel damage doet.

Nieuwe monsters

Wanneer je door een van de monsters verslagen wordt, dan moet je het hele level overnieuw spelen. Gelukkig behoud je de verkregen kristallen, zodat je misschien nu wel dat nieuwe wapen kunt kopen. Bovendien heb je een hoop verschillende spreuken waartussen je bij de verschillende monsters kunt wisselen. Voor mensen die de eerste Sword & Poker hebben gespeeld, is er weinig nieuws onder de zon. Je kunt nu een monster bekijken voordat je het gevecht aangaat en er zijn natuurlijk de nodige nieuwe monsters en items bijgekomen. Verder bestaan er in dit deel gouden monsters die je binnen één ronde moet verslaan, anders vluchten ze.

Kortom

De gameplay is zo goed dat veel vernieuwing ook niet nodig is en dat je je ook met dit tweede deel weer tientallen uurtjes zal vermaken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten