Een slimme kruising tussen tower defense, strategie en een side scroller

Door: marco-tabini | 02 september 2011 10:20

Review

Legendary Wars scoort niet op alle fronten even goed, maar biedt wel een unieke game-ervaring waar niet veel andere mobiele games aan kunnen tippen.

De game is onderverdeeld in een serie levels en sublevels en het is jouw taak om een leger met ridders, elven en dwergen bij te staan in hun strijd tegen een reeks ondode wezens. In elk level moet je een bepaald doel halen om zo naar het volgende level te kunnen. Door het hele proces heen, waarin je ook wordt bijgestaan door personen die je troepen kunnen opleiden, plan je jouw volgende zet en verbeter je het wapenarsenaal.

Divers

Een interessante twist in het spel is dat de opdrachten en de manier waarop je deze voltooit telkens zal veranderen. Ben je in het allereerste level nog bezig met het opbouwen van een voltallig leger om de vijand eens fl ink te verrassen, dan ben je in het volgende level bijvoorbeeld een strategische positie aan het bedenken voor je teamleden om je kasteel te beschermen tegen hordes vijanden. Er zijn zelfs solomissies met een specifiek personage, waarin je een vijand gevangen moet nemen, voorwerpen moet verzamelen of vriendelijke troepen moet werven in de strijd tegen het kwaad.

Kortom

Legendary Wars is dan ook een slimme kruising tussen tower defense, strategie en een side scroller. Elk individueel genre wordt niet zozeer origineel of complex gepresenteerd, maar het gehele pakket biedt een makkelijk op te pakken gameplay die nooit saai wordt en een boeiende verhaallijn heeft. Als je een fan bent van de vele genres waar Legendary Wars leentjebuur bij heeft gespeeld, dan is game voor de iPhone en de iPad zeker het aanschaff en waard.

0 Reactie(s) op: Een slimme kruising tussen tower defense, strategie en een side scroller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.