Een snelle actiegame heeft een sterke retrolook

© CIDimport

Een snelle actiegame heeft een sterke retrolook

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

The Blocks Cometh is een game waarin je in leven moet blijven terwijl stapels dodelijke objecten uit de lucht vallen.

The Block Cometh voelt bijna aan als een overlevingsmodus die je kunt vinden in de Mega Man-games, dankzij de 8-bit graphics en de twee knoppen waarmee je een dubbele sprong kunt maken, via muren kunt lopen of een laserstraal kunt afvuren. Er is razendsnelle actie en er gebeuren vaak genoeg gekke dingen die een glimlach op je gezicht toveren. Het feit dat je blokken in de lucht kunt wegschieten als ze naar beneden vallen, levert vaak toffe scenario's op.

Ook de willekeurige manier waarop de blokken naar beneden vallen, creëert veel onvoorspelbare situaties. We waren vooral te spreken over de verschillende uitdagingen die de game voorschotelt om de vier speciale personages vrij te spelen.

Problemen met besturing

Jammer genoeg is The Blocks Cometh niet geheel vrij van probleempjes qua besturing. Soms lukte het niet om een dubbele sprong te maken en meer dan eens lieten we het leven nadat de besturing ons in de steek liet.

Kortom

Er vanuit gaande dat de ontwikkelaar het spel blijft ondersteunen, valt er zeker nog voor maanden plezier te halen uit The Blocks Cometh. Deze snelle actiegame heeft een sterke retrolook en zal zeker spelers aanspreken door de gevarieerde en uitdagende gameplay. Voor de lage prijs hoeft daarnaast niemand het te laten en het spel is absoluut een must buy.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten