Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Een sociaal netwerk met een G-saus

Door: ringo-van-dorst | 17 oktober 2011 16:13

Apps & Software

Eén van Googles laatste creaties die onlangs openbaar is geworden, is Google+, een sociaal netwerk met een G-saus.

Google+ is duidelijk afgeleid van Facebook, maar oogt minimalistischer. Vooral de iOS-versie oogt behoorlijk leeg als je die voor het eerst aanschouwt. Je kunt eenvoudig contactpersonen met een Google-account toevoegen of iemand uitnodigen om Google+ te gaan gebruiken. Je kunt je contactpersonen indelen in groepen, die hier Circles genoemd worden.

Als je verder gaat graven, merk je al snel dat veel opties die op de webversie wel beschikbaar zijn, ontbreken in de app. Je kunt detailinformatie van je profiel bijvoorbeeld niet invoeren via de app en ook de games ontbreken. Helaas is ook één van de meer bijzondere features van Google+, Hangouts, jammerlijk afwezig in de mobiele versie. Voor geïnteresseerden: Hangouts maakt het mogelijk contactpersonen uit te nodigen voor een video en/of audiochat. Degene die je uitnodigt kan vervolgens weer zijn contactpersonen uitnodigen, etc. Het zou een mooie toevoeging zijn voor de app, al was deze desnoods alleen maar beschikbaar bij de verbinding met een Wifi-netwerk. De iOS-versie is minder uitgebreid dan de Android-versie, maar ook die biedt geen ondersteuning voor Hangouts.

Google+ op iOS geeft je wel de mogelijkheid om de foto's die jouw contactpersonen op een Picasa webalbum hebben staan, vanuit de app te bekijken. Ook kan je eenvoudig foto's uit je fotorol delen met een select groepje (een bepaalde Circle) of met de wereld. Het gebruik en de interface van Google+ zijn beide even wennen ten opzichte van bijvoorbeeld Facebook, maar na een tijdje gaat de navigatie redelijk intuïtief.

Kortom

Google+ is geen onaardige poging van Google om een sociaal netwerk te introduceren. De late komst van Google+ kan echter een explosieve groei in de weg zitten. Het grootste bezwaar om deze app te gaan gebruiken is namelijk dat Google+, en met name de iOS-app, weinig toevoegt ten opzichte van bijvoorbeeld Facebook en minder met andere apps geïntegreerd is. Daarnaast zullen weinigen er iets voor voelen om een nieuw sociaal netwerk te proberen, vooral als je al op een ander platform een behoorlijk netwerk hebt opgebouwd.

0 Reacties op: Een sociaal netwerk met een G-saus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.