Een stukje nostalgie in je handen

© CIDimport

Een stukje nostalgie in je handen

Geplaatst: 21 december 2011 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Robin Smit

De klassieker Chrono Trigger, die in 1995 uit kwam voor de Super Nintendo, is nu ook beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch. De game blaast een diepgaande RPG weer nieuwe leven in.

In het spel speel je met Crono, een jonge held die op de plaatselijke kermis het meisje Marle leert kennen. Wanneer ze besluiten een attractie te testen die mensen zou kunnen teleporteren, gaat er iets fout met de machine waardoor Marle naar een andere dimensie gestuurd wordt. Het is nu jouw taak om haar achterna te gaan. Tijdens deze zoektocht zul je veel personages ontmoeten en zul je veel vijanden moeten verslaan.

Door dit verhalende element weet Chrono Trigger erg te boeien, in tegenstelling tot veel mobiele games. Ook de klassieke grafische stijl is voor dit platform eens lekker wat anders en komt verfrissend over. De game vergt wel even wat verdieping, want er wordt niet echt duidelijk aangegeven waar je als speler naartoe moet, hierdoor is Chrono Trigger wel een game waarbij je je even door het begin heen moet bijten. Daarnaast is de besturing niet echt optimaal voor een Touch screen, waardoor je soms wel eens wat anders selecteert dan de bedoeling was.

Kortom

Chrono Trigger is een spannende en meeslepende game klassieker die zijn overstap heeft gemaakt naar iOS. Doordat de game niet helemaal goed werkt op een Touch screen en niet erg toegankelijk is, moet je je zeker even door het begin van het spel heen bijten. Dit is de game echter zeker waard.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten