Een traditionele simgame in een donker en gewelddadig jasje.

© CIDimport

Een traditionele simgame in een donker en gewelddadig jasje.

Geplaatst: 1 september 2011 - 09:35

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

Big Time Gangsta is een echte 'guilty pleasure' en vormt geweldige afleiding voor een aantal minuten. Je begint als een crimineel die net uit de gevangenis komt en je wilt gelijk grondgebied veroveren in de achterstandswijk van de naamloze stad die jij jouw thuis noemt.

De strategie van het spel is simpel. Je moet geld en credits verdienen waarmee je betere geweren, nieuwe munitie en meer levenspunten kunt kopen, maar ook nieuwe volgelingen aantrekt. Daarna kun je de wijk huizenblok voor huizenblok terugpakken.

Weer eens wat anders

Big Time Gangsta is een traditionele simgame, maar met een donkere en gewelddadige make over. Toch houdt het spel je even bezig omdat het veroveren van wijken weer eens wat anders is dan een kasteel of boerderij opbouwen. Ondanks dat het strategieaspect erg simpel is en je vaak lang moet wachten voordat je iets kunt doen, is het leuk om elke paar uur fl ink keet te schoppen bij je lokale vijanden. Je moet namelijk regelmatig uren wachten tot een missie is voltooid, waarbij je dus verder niks kunt doen. Daarnaast kun je enkel wat geld afdwingen door mensen te bedreigen of moet je naar het ziekenhuis als je te vaak door kogels geraakt bent, maar ook dit kost tijd.

Credits verdienen

Als je wilt dat dit sneller gebeurt, moet je credits neerleggen. Deze kun je kopen via de app, maar kun je ook verdienen door andere spellen van Glu Games te downloaden. Met Deer Hunter Challenge krijg je bijvoorbeeld vier credits, terwijl Zombie Farm vijf punten waard is. Met Big Time Gangsta kun je veel tijd kwijt zijn, maar ik betaal liever een euro voor een volledige game dan dat ik credits moet verdienen door games te downloaden die ik niet wil hebben.

Kortom

Helaas is Big Time Gangsta zo houdbaar als een bak slagroom die je zonder deksel op het aanrecht laat staan. In eerste instantie is het leuk en verslavend, maar het wordt snel saai. Tot nu toe heb ik vijf uur in het spel zitten, maar ik zie mezelf er niet nog eens vijf uur bovenop doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten