Een typisch knikker-rol-spel

Door: andries-van-helden | 01 september 2011 16:48

Apps & Software

Gears is een typisch knikker-rol-spel, waarvan er al veel in de App Store zijn te vinden, maar dan met radars. Voegt dit veel toe? Nee! Toch is het een leuk spel voor de liefhebbers van het genre.

Gears springt gelijk in het oog door de strakke, stijlvolle vormgeving. De roestkleuren en de radars die in het spel te vinden zijn, geven het een beetje een steam punk-achtige sfeer en dit beviel me wel. Verder dragen ook de rustige soundtrack en de sound eff ects bij aan een fi jne sfeer.

Trage knikker

De meest voor de hand liggende besturing bij een spel als dit is natuurlijk het kantelen van je iPhone. Helaas werkt deze besturingsoptie totaal niet. Je knikker reageert maar traag op je beweging en je zal echt stapvoets door een level moeten rollen om het tot een goed einde te brengen. Gelukkig is er ook een optie om over te stappen op swipe-besturing en dit werkt erg fi jn en intuïtief.

Op het moment van schrijven bevat Gears een 27-tal levels verdeeld over 3 werelden, maar de makers beloven met nieuwe levels op de proppen te komen. Nu zijn de 27 levels op zichzelf al genoeg om de aankoopprijs van 79 cent te verantwoorden. Op easy speel je het spel nog niet op tijd, dus dan kun je het er nog van nemen. Zet je de moeilijkheidsgraad echter hoger, dan zal je alles op een stuk hoger tempo moeten doen en dit houdt je nog wel even extra bezig.

Kortom

Gears is niet het meest originele spel, maar het speelt wel lekker weg. Het enige dat er eigenlijk op aan te merken valt, is de slechte tiltbesturing, maar de swipe-besturing is dan weer wel heel goed. Gears is een heerlijk stukje ongecompliceerd vermaak dat je makkelijk oppakt en niet snel weer weg legt.

0 Reactie(s) op: Een typisch knikker-rol-spel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.