© CIDimport

Een uitglijder van Activision

Geplaatst: 26 december 2011 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Redactie ID.nl

Call of Duty - Black Ops is een toptitel binnen het shooter genre op PC / Mac en de consoles. Een vertaling van Black Ops naar iOS kan bijna alleen maar leiden tot teleurstelling en daarom probeert Activision iets anders: een Zombie-variant, afgekort CoD-BOZ.

CoD-BOZ is een first person shooter, waarbij het doel is om in een level zo lang mogelijk te overleven terwijl er steeds golven zombies het level inkomen via verschillende openingen. Je kunt deze openingen barricaderen om de zombies tijdelijk tegen te houden en je wapens upgraden met verdiend geld om zo het gespuis op afstand te houden. Door te overleven verdien je punten en stijg je in rang.

De 3D-graphics zien er goed uit en ook de besturing gaat ondanks het kleine scherm vrij aardig, maar de geluidseffecten en de muziek zijn (ook met een koptelefoon) ronduit matig. Ook de framerate (aantal beelden per seconde) is niet altijd even hoog, wat de speelbaarheid niet ten goede komt. Er zitten helaas ook wat bugs in de huidige versie (december 2011): Als je iPhone op stil staat is de menu-muziek aanwezig, de game-over muziek aanwezig, maar de in-game muziek en de geluidseffecten niet. Als een (push-)bericht tussendoor komt, gaat de app op pauze en zal de game vervolgens na hervatten een paar seconden haperen en stotteren. Een vriend uitnodigen bij online multiplayer lijkt niet te werken. Na meerdere pogingen waarbij de ontvangende partij geen uitnodiging ontving is de hoop op een coöp-multiplayerspel daarom maar opgegeven. Ook crashte de game regelmatig en lukte het starten van een level geheel niet op de laatste generatie iPod Touch, de 4G.

Kortom

CoD-BOZ heeft niets te maken met de originele Black Ops, behalve dat er in geschoten wordt en dat de game van dezelfde makers komt. De game werkt echter nog lang niet volledig en tevens niet optimaal. Omdat je van Activision veel verwacht, valt deze titel daardoor des te zwaarder tegen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000