Een uitglijder van Activision

Door: ringo-van-dorst | 26 december 2011 09:00

Apps & Software

Call of Duty - Black Ops is een toptitel binnen het shooter genre op PC / Mac en de consoles. Een vertaling van Black Ops naar iOS kan bijna alleen maar leiden tot teleurstelling en daarom probeert Activision iets anders: een Zombie-variant, afgekort CoD-BOZ.

CoD-BOZ is een first person shooter, waarbij het doel is om in een level zo lang mogelijk te overleven terwijl er steeds golven zombies het level inkomen via verschillende openingen. Je kunt deze openingen barricaderen om de zombies tijdelijk tegen te houden en je wapens upgraden met verdiend geld om zo het gespuis op afstand te houden. Door te overleven verdien je punten en stijg je in rang.

De 3D-graphics zien er goed uit en ook de besturing gaat ondanks het kleine scherm vrij aardig, maar de geluidseffecten en de muziek zijn (ook met een koptelefoon) ronduit matig. Ook de framerate (aantal beelden per seconde) is niet altijd even hoog, wat de speelbaarheid niet ten goede komt. Er zitten helaas ook wat bugs in de huidige versie (december 2011): Als je iPhone op stil staat is de menu-muziek aanwezig, de game-over muziek aanwezig, maar de in-game muziek en de geluidseffecten niet. Als een (push-)bericht tussendoor komt, gaat de app op pauze en zal de game vervolgens na hervatten een paar seconden haperen en stotteren. Een vriend uitnodigen bij online multiplayer lijkt niet te werken. Na meerdere pogingen waarbij de ontvangende partij geen uitnodiging ontving is de hoop op een coöp-multiplayerspel daarom maar opgegeven. Ook crashte de game regelmatig en lukte het starten van een level geheel niet op de laatste generatie iPod Touch, de 4G.

Kortom

CoD-BOZ heeft niets te maken met de originele Black Ops, behalve dat er in geschoten wordt en dat de game van dezelfde makers komt. De game werkt echter nog lang niet volledig en tevens niet optimaal. Omdat je van Activision veel verwacht, valt deze titel daardoor des te zwaarder tegen.

0 Reactie(s) op: Een uitglijder van Activision

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.