Een unieke 3D-puzzelaar met een apart stijltje

Door: | 02 september 2011 13:09

Apps & Software

3bot is een simpele puzzelgame waarin het je doel is om een kleine robot over een serie van onderling verbonden vormen te loodsen.

Het spel is volledig in 3D en je kunt makkelijk over de vormen navigeren door de simpele besturing, die de speler toestaat om de camera te draaien en op het scherm te tikken om je robot een kant op te laten lopen. Het spel zal je nooit straff en als je te lang de tijd neemt om alle vormen te bewandelen, maar biedt wel veel vrij te spelen trofeeën om je aan te moedigen je prestaties te verbeteren. Het spel is echter in een enkele speelbeurt al uit te spelen, mits je geen intentie hebt om alle trofeeën in de game vrij te spelen.

Aangenaam verrast

De graphics in 3bot zijn redelijk simpel gehouden, maar het ziet er allemaal goed uit en de rest van de presentatie - met diverse 3D-menu's en het jaren '50 stijltje - doet het spel toch professioneel aanvoelen. We moeten zeggen dat we aangenaam verrast waren door het feit dat je niet echt kunt falen in een level, wat spelers de kans geeft om levels rustig te verkennen om de beste route te vinden. Zeker bij de latere (moeilijkere) levels is dat erg fijn.

Kortom

Het is de moeite waard te vermelden dat wanneer je voor de snelste tijd gaat, het soms voor komt dat je de camera in de verkeerde richting draait of de verkeerde vorm aantikt. Dit kan gemakkelijk het spel volledig bederven. Het zijn echter kleine minpuntjes, zeker gezien de puzzels in 3bot nog steeds erg leuk zijn om door te spelen. 3bot is een vrij unieke 3D-puzzelaar met een apart stijltje en een redelijk uitdagende gameplay. Door de lage prijs is het een zeer goede aanbeveling te noemen.