Een update van een geliefde klassieker

Door: ryan-rigney | 02 september 2011 10:46

Apps & Software

GeoSnake is een update voor de geliefde en welbekende arcade klassieker (of Nokia-klassieker, afhankelijk van je leeftijd) Snake. Met een op Geometry Wars gebaseerd uiterlijk heeft GeoSnake de reis naar de 21ste eeuw visueel in ieder geval goed overleefd.

De controls van deze game - die alleen beschikbaar is voor de iPhone - zijn ook een stuk moderner geworden. De gelimiteerde vier richtingen van de originele Snake zijn vervangen voor een zelf te kiezen touch- of tiltbesturing, waarmee de slang in theorie alle mogelijke kanten op kan gaan. Net zoals in het originele spel is het je doel in GeoSnake om zoveel mogelijk blokjes eten naar binnen te werken, waarmee je de slang steeds een stukje langer maakt. Hierbij moet je tevens goed opletten dat je het hoofd niet zijn eigen lichaam laat raken, zoals de meeste gamers zich wel zullen herinneren.

Rode blokjes

Er liggen echter ook verschillende rode blokjes in het veld, die de slang doden als hij deze opeet. Daarnaast zijn de muren van het level volledig weggehaald. De vaste grenzen hebben namelijk plaatsgemaakt voor een volledig doorlopende omgeving. Als de slang van het scherm verdwijnt, dan zal hij simpelweg aan de andere kant van je scherm weer op komen doemen. Dit werkt hetzelfde als de openingen in de levels van het welbekende Pac-Man.

Kortom

Beide genoemde besturingsmechanismen zijn in het begin erg lastig om onder de knie te krijgen. Vooral de variant waarbij je jouw iPhone moet kantelen om de slang te besturen, leek vooralsnog niet goed afgesteld te zijn. De verschillende speltypes zorgen echter voor een leuk pakket waar ik erg van heb genoten.

0 Reactie(s) op: Een update van een geliefde klassieker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.