Een van de beste casual racegames!

© CIDimport

Een van de beste casual racegames!

Geplaatst: 5 september 2011 - 07:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Het mag dan misschien niet het vervolg zijn op Doodle Jump, toch is Doodle Kart een van de beste casual racegames die momenteel beschikbaar is in de App Store.

iPhone-games met 'Doodle' in hun naam en niet Doodle Jump zijn, zijn doorgaans complete bagger. Voornamelijk omdat de ontwikkelaars proberen te profi teren van het enorme succes. Doodle Kart is echter een uitzondering op die regel. Op elk van de 25 aanwezige tracks kun je racen tegen drie AI-tegenstanders of in je eentje om een record te halen. Er zijn zeven verschillende wapens, waaronder potloodschieters en hittezoekende raketten, die gebruikt kunnen worden op jouw vijanden. Dit geeft de game een heel sterk Mario Kart-achtig gevoel.

Tuning

Ik vond het erg leuk dat Doodle Kart je drie verschillende auto's geeft om aan te passen en te gebruiken als vooraf ingestelde wagens op de verschillende banen. Spelers kunnen zo de snelheid, kracht, het gewicht en een aantal andere factoren aanpassen, waarbij er nooit een perfecte 'tuning' is.

De muziek in Doodle Kart is daarentegen verschrikkelijk. De ontwikkelaar is zo slim geweest een functie te integreren waarmee spelers hun eigen muziek kunnen beluisteren tijdens het spelen. Ook vind ik dat je iets te makkelijk vast kan komen te zitten in muren tijdens smallere stukken in de baan. Het was beter geweest dat de auto na een crash terug werd gezet op de weg, zoals in veel huidige racegames gebeurt.

Kortom

Doodle Kart is geen perfecte game, hoewel de online leaderboard-integratie mij wel iets enthousiaster maakte. Door de cartooneske charme en de verslavende gameplay is de game toch nog een uitstekende top down kart racer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten