Een van de betere button bashers

Door: andries-van-helden | 02 september 2011 16:16

Review

Het eerste Dungeon Hunter-deel kwam eind 2009 op de iPhone uit en was toentertijd een toonaangevende hack 'n slash RPG voor iOS. Nu, ruim een jaar later, komt Gameloft met een tweede deel.

In eerste instantie lijkt er weinig veranderd. Op wat mooie licht- en watereffecten na lijkt het spel grafi sch erg op het vorige deel. Desondanks komt Dungeon Hunter 2 fris en fruitig over. De fi lmpjes zijn gemaakt in de in-game engine, waardoor de personages bij de close-ups soms wat pixelig overkomen. Zit je echter midden in het spel, dan vergeet je dit al snel en weten de kleurrijke beelden zeker indruk te maken. Jammer hierbij is wel dat het spel tot nog toe geen aangepaste graphics heeft voor de iPad.

Weinig uitdaging

De interface is even simpel als effectief. Je kunt het spel zowel besturen met een virtueel pookje, als door de plek aan te raken waar je het personage wilt hebben. Beide manieren spelen fi jn, maar zelf gaat mijn voorkeur toch duidelijk naar de eerste uit. Behalve een standaard aanval is er nog een drietal knoppen voor speciale aanvallen op het scherm van de iPhone of iPad te vinden. Deze gebruiken mana en kunnen door mid-del van een puntensysteem vrijgespeeld en verbeterd worden. De gameplay is nooit erg diepgaand te noemen, maar speelt erg lekker weg voor een mobiele game.

Kortom

Dungeon Hunter 2 is zeker een aanrader als je van ongecompliceerd button bashen houdt. Doordat je het spel meerdere keren - zowel alleen als met vrienden - door kunt spelen met een hoge moeilijkheidsgraad, blijft het erg lang leuk. Zowel in korte speelsessies als voor lange treinreizen. Dungeon Hunter 2 is en blijft één van de beste RPG's op de iPhone en iPad.

0 Reactie(s) op: Een van de betere button bashers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.