Een variant op Space Invaders

© CIDimport

Een variant op Space Invaders

Geplaatst: 1 september 2011 - 08:08

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

Iedereen heeft wel eens last van zijn of haar buren en vooral in de zomer kunnen ze nog wel eens bijzonder hinderlijk worden. Te laat in de tuin rondhangen terwijl jij wilt slapen omdat je de volgende ochtend vroeg op moet, of wanneer jij lekker in de zon wilt zitten met dit magazine gaan ze plotseling fanatiek verbouwen.

De hoofdrolspeler van Ghosts 'n Zombies heeft eenzelfde probleem. Nu gaan de bovenstaande voorbeelden niet op voor hem, maar in zijn geval wordt hij lastig gevallen door spookjes en zombies die hem uit zijn slaap houden. De oude monnik is echter niet van gisteren en met zwaar geschut gaat hij het gespuis te lijf.

Voor de dames die niet aan de haal willen met een oude monnik is er ook een minstens zo oude non om uit te kiezen. Je wordt in een arena geplaatst waar je de op je afzwevende spookjes moet zien neer te schieten. Wanneer ze letterlijk in rook opgaan, vallen er schatten op de grond die jij weer moet verzamelen. Doe je jouw werk naar behoren, dan verschijnt de heilige maagd Maria die je een groter wapen geeft. Het is dus stiekem meer een variant op Space Invaders dan op bijvoorbeeld Ghosts 'n Goblins.

Hoge aaibaarheidsfactor

Het grafische stijltje ziet er leuk en gepast uit. Het heeft allemaal een hoge cartoony aaibaarheidsfactor. De besturing bestaat uit het swipen in de richting waarin je wilt schie-ten en de monnik in de juiste richting duwen. Dit werkt prima.

Kortom

Ghosts 'n Zombies is een typische game die je veel zal spelen om je eigen records te verbreken. Toch kan de simpelheid van het spel je op een gegeven moment gaan vervelen. Leuk, maar slechts beperkt houdbaar dus. Voor wie nog twijfelt, is er de gratis Lite-versie om de boel uit te proberen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten