Een verbazingwekkend complex bordspel!

© CIDimport

Een verbazingwekkend complex bordspel!

Geplaatst: 2 september 2011 - 10:33

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Ondanks de minimalistische esthetiek en de stompzinnige instructies is dit unieke digitale bordspel verbazingwekkend complex.

Foursight is een bordspel waarbij spelers omstebeurt tegen een tegenstander gekleurde platen op een bord leggen. Je krijgt punten door drie platen op een rij te leggen en als het je lukt om er vier op een rij te krijgen, dan win je het spel.

Een interessant aspect is dat je sommige platen van je tegenstander mag plaatsen. Er gaat veel denkwerk aan vooraf, aangezien je de slechtste positie voor jouw vijand moet uitzoeken. Ergens lijkt de game op een complexe versie van Connect Four, hoewel je niet hoeft te verwachten een meester in de game te worden als schaken je al te hoog gegrepen is.

Diepgaand

iOS apparaten zijn geweldig voor bordspellen. Foursight stelt daarin niet teleur. Het is een verbazingwekkend diepe game waarin je pas echt goed wordt als je het keer op keer speelt. Ook de AI levert fl inke uitdagingen, wat de game een uitstekend bordspel maakt waar ik zo nu en dan wel tijd in wil steken.

Kortom

Foursight is een goed bordspel dat pas echt leuk wordt als je het onder de knie krijgt. Met een vriend samen kan het nog leuker worden. Het is nog even afwachten wanneer de update voor online multiplayer komt, maar gezien de naam van de ontwikkelaar (Foursight Game Systems) zullen ze vast niet veel andere games gaan maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten