Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Een virtuoos op zes snaren!

Door: Anna Sonnemans | 31 augustus 2011 13:44

Apps & Software

De franchise lijkt inmiddels over haar hoogtepunt heen, maar dat weerhoudt Activision er niet van om een gloednieuwe versie van Guitar Hero uit te brengen voor de iPhone en iPod touch.

De game is op Apples platform onmiddellijk herkenbaar als een echte Guitar Hero. Het heeft dezelfde kleurrijke over the top vormgeving als de game voor de consoles. Minder strak uiteraard, want het blijft een handheld. Voordat je het podium beklimt en het publiek je toejuicht, mag je een gitaarheld naar keus pimpen. Coupe, kleding, accessoires, het lijkt niet zo relevant, maar het is wel leuk om eerst je eigen rockster te creëren. Belangrijker dan je imago is natuurlijk om met je gitaar ofwel het touch screen de sterren van de hemel spelen.

Virtuoos

Je mag dan niet het idee krijgen dat je een gitaar in je handen hebt, zoals bij het origineel, maar ook de gameplay is herkenbaar. Net als in de console-versie moet je op het juiste moment de noten aanslaan. Hier door de noot op het touch screen te raken en dit is aangepast voor de iPhone. Zo moet je soms een noot van links naar rechts sliden en vasthouden of moet je noten in een reeks aanraken zonder het scherm los te laten. Dit heeft weer unieke geluidseffecten tot gevolg. Ook het resultaat van hoe goed je virtueel gitaar speelt, is duidelijk hoorbaar. De fouten die je maakt, klinken pijnlijk dissonant en de muziek draait weg als je te veel noten mist.

De game krijg je met zes welbekende nummers van oude rockers als The Rolling Stones, The White Stripes en Queen. Elk nummer heeft, zoals gebruikelijk, meerdere moeilijkheidsgraden, de optie om gitaar of basgitaar te spelen en je scores worden per nummer bijgehouden. De gitaarvirtuoos wordt bovendien beloond met nieuwe kleding, prijzen en extra uitdagingen. De game bevat kortom potentie genoeg. Toch zouden een paar extra nummers niet misstaan.

Late release

Hoewel menig muziekgame Guitar Hero op de iPhone en iPod touch al voor ging, doet Activisions app niet onder voor de beste in het genre. Deels doordat de game aandoet als een afgerond geheel voorzien van bijna alles wat een mobiele wannabe rockster zich kan wensen. Tap Tap Revenge en Gamelofts Guitar Rock Tour (dat notabene duurder is) zijn niet per se slechter, alleen wel minder gelikt. Desondanks is Guitar Hero eigenlijk te laat in de iTunes Store verschenen. De franchise zelf nadert wellicht de houdbaarheidsdatum en fans van het genre konden dus al veel lang vergelijkbare games spelen op deze handheld. Guitar Hero mag dan goed in elkaar steken, de innovativiteit en originaliteit is er inmiddels wel een beetje af.

Kortom

Guitar Hero voor de iPhone en iPod touch is een degelijke en complete port van een van de populairste muziekgames, hoewel de collectie nummers echt groter had mogen zijn. Het creëren van je persoonlijke gitaarheld, de klassieke rocknummers, de prima besturing en de beloningen voor een uitstekende gitaar- of bassolo zijn gewoon goed gekopieerd uit het origineel zonder dat daarbij de eigenschappen van de iPhone uit het oog zijn verloren. Toch speelt de late release van Guitar Hero de game parten. De iTunes Store biedt al veel langer vergelijkbare games en ook de franchise zelf is alweer aan de zesde game toe. Deze port komt daarom enigszins als mosterd na de maaltijd.

0 Reacties op: Een virtuoos op zes snaren!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.