Een visueel aantrekkelijke weerapplicatie

© CIDimport

Een visueel aantrekkelijke weerapplicatie

Geplaatst: 11 april 2012 - 06:55

Aangepast: 16 november 2022 - 10:20

Redactie ID.nl

De App Store zit bomvol weerapplicaties die ieder weer net iets anders werken of er net iets anders uitzien. Weather Genie is er één uit deze vele weerapps, maar het mag gezegd worden: er is weinig op aan te merken.

Weather Genie is onderscheidend van andere weerapps door zijn looks. De app heeft een aantal (middels een swipe onderin beeld wisselbare) achtergronden die er aardig uitzien op de iPhone. Het huidige weer wordt ook met mooie animaties weergegeven in plaats van de gewoonlijke stilstaande plaatjes, wat een leuke toevoeging is. De app is universeel, maar de pracht van de applicatie valt helaas wel in duigen op de nieuwe iPad. De tekst en de achtergronden zien er daar erg pixelig uit en verdienen een Retina-upgrade.

Je kunt meerdere steden instellen en met een swipe wisselen tussen die steden. De taal van de app is Engels en niet instelbaar. Je kunt gelukkig wel instellen om de temperatuur in graden Celsius weer te geven, maar andere eenheden (neerslag in inches en zichtbaarheid in miles) zijn niet instelbaar. Tot een dag vooruit krijg je de temperatuur en een pictogram van de weerstoestand per 3 uur te zien. Tot vijf dagen vooruit kan je de dagvoorspelling zien met de minimum- en maximumtemperaturen van die dag. Tenslotte vind je bovenaan extra informatie als de gevoelstemperatuur, vochtigheid, luchtdruk, de kans op sneeuw en op regen, de mate van bewolking en windrichting + snelheid. Onderaan in beeld vind je tenslotte de tijd van zonsopkomst en zonsondergang.

Kortom

Weather Genie onderscheidt zich van andere weerapps door mooie achtergronden (met een water-effect, probeer eens op de achtergrond te tappen!) en animaties van het huidige weer. De app geeft je voldoende extra informatie over het weer en geeft je een duidelijk overzicht in één scherm. De iPad-versie verdient wel een upgrade voor het nieuwe Retina-scherm, omdat zichtbare pixels daar voor gebruikers een doorn in het oog zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten