Een voorproefje van de laatst uitgekomen films

Door: ringo-van-dorst | 31 oktober 2011 10:20

Apps & Software

Als je een voorproefje van de laatst uitgekomen films wilt hebben, zijn er tegenwoordig verschillende websites om filmtrailers te bekijken. Het komt dan echter vaak aan op eigen initiatief om de titels van die films op te zoeken, voordat je op zoek kunt gaan naar een trailer. Movie Trailers maakt het je gemakkelijker.

In Movie Trailers word je voorzien van een overzicht van miniatuurfilmposters van de films. Je kunt kiezen uit de films die nu draaien, de films die binnenkort uitkomen of de films die laatst op DVD zijn verschenen. Druk op een mini-filmposter en je gaat snel naar een pagina met een link naar de trailer, een samenvatting van de film, uitgever en acteurs. Je kunt daar ook de filmposter full-screen te bekijken. Afhankelijk van de film is er ook nog de optie om via links naar andere websites, die iets melden over de film, te navigeren en/of extra filmclips van deze film te zien. Er is een zoekfunctie aanwezig, maar deze voegt weinig toe, gezien het filmoverzicht per categorie niet veel groter is dan 40 titels.

De filmtrailers die je afspeelt worden in HD uitgezonden als je verbinding hebt met een WiFi-netwerk. Het is wel raadzaam de trailer dan nog even te pauzeren als deze begint te spelen, omdat de app de buffertijd vaak wat optimistisch inschat. De app schakelt dan over naar SD-kwaliteit om te voorkomen dat de trailer moet pauzeren, maar dit komt de kwaliteit niet ten goede.

Kortom

Movie Trailers is een prima app om snel de laatste filmtrailers en filminfo te checken. Met een paar toevoegingen, zoals een uitbreiding van de zoekdatabase, en een betere inschatting van de buffertijd, zou de app nog beter kunnen scoren.

0 Reactie(s) op: Een voorproefje van de laatst uitgekomen films

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.