Een woedende eekhoorn die het helemaal heeft gehad met vogels

© CIDimport

Een woedende eekhoorn die het helemaal heeft gehad met vogels

Geplaatst: 2 september 2011 - 09:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:27

Redactie ID.nl

In Bird Zapper, een puzzelgame gebaseerop het bij elkaar brengen van de juiste kleuren, speel je een woedende eekhoorn die het helemaal heeft gehad met vogels. Een startkabel is de oplossing.

Zoals gezegd speel je met een geïrriteerde eekhoorn wiens huis wordt bestookt door vervelende vogels. Om ze een lesje te leren, steelt de eekhoorn een startkabel van een auto in de buurt en gebruikt deze om de vogels te elektrocuteren. Hoewel we al vaker hebben gezien hoe we objecten moesten wegspelen door middel van dezelfde kleuren bij elkaar te verzamelen, zet de executie van vogels toch een ander sfeertje neer.

Bird Zapper gebruikt het simpele concept waarbij je een lijn moet zien te maken van vogels die dezelfde kleur hebben om ze te elektrocuteren en weg te spelen. Telkens verschuiven de telefoonkabels waarop de vogels zitten op verschillende tempo's naar rechts en je krijgt dus iedere paar seconden weer een andere kleur vogel voor je. Hoe beter je presteert - en dus zoveel mogelijk combinaties maakt door heel snel veel vogels weg te spelen - des te meer tijd je erbij krijgt.

Maar drie modi

Bird Zapper is vanaf het begin al aardig moeilijk, maar wordt veel complexer door de toevoeging van speciale krachten later in het spel. Je kunt vogels per exemplaar neerschieten of bevriezen, zodat je makkelijker een rij kunt vormen met andere vogels. Ook is er een bom, waarbij het hele speelveld weer even leeg is.

Kortom

Het werkt niet altijd even goed om de vogels te selecteren. Vogels van andere kleuren zitten soms in de weg en houden een combo tegen, terwijl in andere gevallen het wel weer mogelijk is om een combo te maken tussen ander gekleurde vogels door. Ook is er maar één level en drie modi, te weten survival, blitz en zen. In survival moet je overleven, in blitz heb je slechts één minuut en zen is een oneindige modus. Toegegeven, het level verandert iets doordat er af en toe een telefoonlijn met daarop meer vogels wordt toegevoegd, maar complexer wordt het niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten