Eenvoudig een eerste diagnose bij lichamelijke klachten

Door: menno-van-bohemen | 26 juni 2012 12:26

Review

Middenin de bezuinigingen zijn er geen heilige huisjes en dus zal er ook op de gezond-heidszorg flink bezuinigd worden. Een hete discussie is of het bezoek aan de huisarts zelf betaald moet worden door de patiënt of niet. Als het huisarts bezoek gratis is, dan gaan mensen wellicht te snel, maar moet je ervoor betalen, dan kan het zijn dan mensen niet naar de dokter gaan, terwijl dat wel nodig is. Moet ik naar de dokter? is een app die alvast vooruit loopt op de eventuele eigen bijdrage voor huisarts-bezoek. In de dokters-app krijg je snel een diagnose waarna je kunt beslissen of een bezoek aan de huisarts wel of niet nodig is.

Op een kaart van het lichaam kun je eenvoudig aangeven waar de klachten zich voordoen. Op basis van bepaalde vragen die je met ja of nee kunt beantwoorden geeft de app uiteindelijk een advies of je wel of niet naar de huisarts moet gaan. Ook krijg je een uitleg over de klachten die je hebt en wat informatie over hoe je met de klachten om moet gaan.

Ondanks dat je vaak een goede diagnose krijgt, kan een app natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen wat de diagnose is. Voordat je de app gaat gebruiken moet je dan ook akkoord gaan met een disclaimer waarin staat dat de makers app niet verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker.

Kortom

Moet ik naar de dokter? is een app die op eenvoudige wijze een eerste diagnose van lichamelijke klachten geeft. Het gebruik is erg makkelijk en middes het beantwoorden van enkele vragen krijg je een helder advies. Natuurlijk moet je niet blind vertrouwen op de app, maar een eerste advies kan geen kwaad.

0 Reactie(s) op: Eenvoudig een eerste diagnose bij lichamelijke klachten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.