Foto's overzetten van pc naar iPhone of iPad doe je zo

Door: redactie-computertotaal | 19 augustus 2022 14:20

How To

Wil je foto's overzetten van je pc naar je iPad of iPhone, dan werkt dit vrij gemakkelijk met iCloud. Je moet wel even weten hoe het werkt. In dit artikel leggen we het uit.

iCloud wordt doorgaans gebruikt om automatisch foto's te laten synchroniseren vanaf je iPhone of iPad naar je computer, met wat Apple Photo Stream noemt. Photo Stream bevat de nieuwste 1000 foto's, maar als die foto's eenmaal in de Photo Stream map binnen My Pictures op je pc of laptop staan, worden ze niet verwijderd. Dus dat is een prima manier om automatisch foto's op je iOS apparaat te back-uppen zonder dat je het met een kabel aan je computer hoeft te koppelen.

Je kunt de Photo Stream map echter ook gebruiken in combinatie met iCloud Control Panel om foto's vanaf je pc naar je iOS apparaat te sturen. Om iCloud onder Windows te kunnen gebruiken heb je wel extra software van Apple nodig. Hier kun je lezen wat je moet doen om iCloud Control Panel te installeren en te configureren voor Windows.

Hier kun je de nieuwste versie van iCloud Control Panel vinden.

Wanneer het eenmaal is ingesteld, worden foto's die je met je iPhone of iPad maakt opgeslagen naar je Photo Stream en geüpload naar iCloud, en vervolgens gedownload naar je computer de eerstvolgende keer dat je hem aanzet.

Foto's uploaden van je pc naar je iPhone

Er zijn verschillende manieren om foto's op een iPhone of iPad te zetten, maar hier doen we het via iCloud Control Panel en de Uploads map binnen de Photo Stream map.

Let op: Als je alleen maar foto's van je digitale camera wilt importeren zonder een computer te hoeven gebruiken, kun je Apple's Camera Connection Kit aanschaffen als je apparaat een oudere 30-pin connector heeft, of de Lightning to SD Camera Reader als het de dock connector heeft.

Een Camera Connection Kit maakt het overigens ook mogelijk om een usb-stick te gebruiken met je iPad: verbind je usb-stick met je iPad via een Camera Connection Kit, en de iPad zal de stick (indien compatible) herkennen. De app Foto's zal worden geopend en je kunt de foto's en video's die je op de stick hebt gezet, kopiëren naar je iPad.

Stap 1

Op je computer, open een Verkenner venster en ga naar de map waarin de foto's die je wilt hebben zijn opgeslagen. Selecteer de foto's die je wilt, klik er met de rechtermuisknop op, en kies Kopiëren.

Stap 2

Ga naar de Afbeeldingen map. Zoek de iCloud-foto's map die gecreëerd wordt wanneer je het iCloud Control Panel installeert, en dubbelklik erop om de inhoud weer te geven. (Klik niet op de iCloud-foto's snelkoppeling in de Windows Verkenner favorietenlijst, want op die manier kun je niet bij de Uploads map komen.)

Stap 3

Open de Uploads map in iCloud-foto's, klik met de rechtermuisknop en Paste je gekopieerde foto's naar deze map.

Stap 4

Je foto's zullen al snel in je iCloud-foto's op je iPhone verschijnen (binnen de Foto's-app). De iCloud-foto's-map is gerangschikt op datum (de datum waarop de foto's genomen zijn), dus het kan een beetje lastig zijn om ze te vinden als je al het maximale aantal foto's (1000) in je stream hebt staan. Maar het kan ook dat Windows de bestanden de datum van vandaag gegeven heeft. Dan staan de foto's achteraan in je iCloud-foto's.

Een veelvoorkomende bron van verwarring is het feit dat iCloud-foto's geen video's ondersteunt, dus je kunt op deze manier geen video's naar je iPhone of iPad uploaden. Om video's aan je camerarol toe te voegen, moet je iTunes gebruiken en ze synchroniseren met het tabblad Foto's (zorg dat je het vakje bij Inclusief video'ss aanvinkt), of je kunt een app installeren waarmee je bestanden toe kunt voegen via Bestandsdeling in iTunes.

Je hebt waarschijnlijk veel foto's op je telefoon staan, waardoor je niet voorkomt dat je na het overzetten dubbele foto's op je pc hebt staan. Er zijn heel veel programma's te vinden op internet die je helpen zoeken naar dubbele foto's.  Lang niet alle programma's hebben een efficiënte manier om duplicaten ook daadwerkelijk te verwijderen. Fast Duplicate File Finder Professional heeft dat wel. 

5 Reactie(s) op: Foto's overzetten van pc naar iPhone of iPad doe je zo

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 juli 2014 20:23 Anoniem
  Je kan ook een sd kaart kopen met wifi (eye-fi).
  Maak een foto. Laat je camera aan staan. Zoek met je ipad een netwerk.
  Je vindt nu een eye fi netwerk. Aanmelden en de foto's worden op je ipad geplaatst
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 augustus 2014 15:50 Anoniem
  Het maximaal aantal foto's is 1000, maar is er ook een maximum aan Gb?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 september 2014 22:41 Anoniem
  Ik heb toch een ander beeld bij "eenvoudig" overzetten van foto's.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 december 2014 01:12 Anoniem
  het werkt voor mij niet mijn hele photostream is weg de foto´s komen niet binnen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 april 2015 22:54 Anoniem
  Adobe Lightroom kun je ook makkelijk via je iphone foto's en videos importeren
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.