Eenvoudig veel bestanden delen met Jumpshare

Door: Martin Gijzemijter | 25 november 2014 14:22

How To

Het aantal online diensten voor het delen van grote bestanden is al tijden niet meer op één hand te tellen. Ze werken prima, maar doorgaans alleen als je een paar bestanden te delen hebt. Voor het delen van grote hoeveelheden bestanden kan je beter Jumpshare gebruiken.

Account maken

Jumpshare is speciaal bedoeld voor het delen van een ongelimiteerd aantal bestanden, op een manier waarbij je niet één voor één de bestanden hoeft toe te voegen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld WeTransfer moet je daar wel eerst een account voor aanmaken. Je doet dat door te surfen naar https://jumpshare.com/ en te klikken op Sign Up.

Heel veel informatie hoef je gelukkig niet op te geven, alleen je voornaam, achternaam, e-mail adres en een wachtwoord is voldoende. Direct daarna krijg je het aanbod om de app voor Windows te downloaden (welke heel handig is), maar voor dit voorbeeld is dat niet nodig. Je kunt dus op Skip klikken.

Bij Jumpshare moet je wel eerst even een account aanmaken.

Bestanden sturen

Het besturen van bestanden is nu kinderlijk eenvoudig. Heb je bij WeTransfer ooit wel eens de neiging gehad om je bestanden simpelweg naar het uploadveld te slepen? Met Jumpshare is dat ook daadwerkelijk de bedoeling. Er wordt automatisch een map gemaakt voor de bestanden die je hebt geüpload (om de boel overzichtelijk te houden). Vervolgens kun je klikken op Share om de bestanden direct te delen met een ander.

Het mooie is dat je niet hoeft te wachten tot de bestanden klaar zijn met uploaden, dat proces gaat verder op de achtergrond. Vervolgens vul je het e-mailadres van de ontvanger(s) in en een bericht, en klik je op Send. Klaar is Kees. In tegenstelling tot WeTransfer werkt Jumpshare niet met een tijdslimiet, maar krijg je 2 GB aan opslagruimte (het maakt dus niet uit hoeveel bestanden je stuurt, alleen hoe groot deze zijn). Installeer je de app, dan krijg je er al direct 500 MB bij.

Nog voordat het uploaden gereed is kun je de link naar de bestanden al delen.

0 Reactie(s) op: Eenvoudig veel bestanden delen met Jumpshare

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.