Efficiënt werken in Windows met Listary

Door: Toon van Daele | 04 oktober 2017 09:45

How To

Bestanden terugvinden, applicaties opstarten, websites bezoeken … stuk voor stuk acties die we dagelijks tientallen keren uitvoeren in Windows en waar we alles bij elkaar dus best wel wat tijd aan besteden. Listary is een handige tool waarmee je al deze zaken (en meer) net iets sneller kunt doen.

Tevoorschijn toveren

Download de gratis versie van Listary en installeer de tool. Er lijkt weinig te gebeuren wanneer je het programma opstart, maar een pictogram in het systeemvak verraadt dat de tool actief is. Druk maar eens twee keer na elkaar op de Ctrl-toets: er verschijnt dan een balkje in het midden van je scherm. Tik hier een willekeurige beginletter in. Als het goed is, verschijnen nu een aantal applicaties en opdrachten met die beginletter en volstaat een druk op de Enter-toets om die uit te voeren.

Toets je een beginletter in, dan komt Listary met allerlei suggesties voor programma’s.

Actiemenu

Druk je nu de toetscombinatie Ctrl+O in terwijl het uitklapmenu onder het balkje zichtbaar is (zie stap 1), dan krijg je in plaats van de reguliere applicaties en paden een zogenoemd actiemenu te zien. Hier vind je allerlei acties terug, waaronder Kopieer pad naar clipboard en Verplaats naar huidige map. Deze acties kun je zelf definiëren, zie stap 3. In de rubriek Contextmenu vind je opdrachten terug die je normaal gesproken aantreft via een rechtsklik in Windows Verkenner.

Zelf aanpassen

Er is nog veel meer mogelijk met Listary. Klik het pictogram in het systeemvak met de rechtermuisknop aan en kies Options. Er verschijnt een venster met een hele reeks rubrieken. Via de rubriek Actions kun je eigen opdrachten toevoegen via het plusknopje / Add custom action. Tekstmacro’s creëren doe je vanuit de rubriek Keywords, op de tabbladen Web, Folder, Application of Custom. Wil je bijvoorbeeld snel kunnen surfen naar de site van Computer!Totaal, klik dan op het plusje bij Web, vul coto in bij Zoekwoord, bedenk een geschikte titel en geef www.computertotaal.nl op bij URL. Het volstaat nu om coto in te tikken in de pop-upbalk. Ook handig: wanneer je op een lege plek in de verkenner dubbelklikt, verschijnt een venster met een overzicht van je favoriete en recente mappen, zodat je er supersnel heen kunt. Je vindt hier ook een uitklapmenu met enkele handige commando’s.

Voeg je favoriete website toe om er met één commando heen te gaan.

0 Reactie(s) op: Efficiënt werken in Windows met Listary

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.