Efficiënter knippen en plakken in Word

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 22 april 2015 11:23

Apps & Software

Vraag iemand hoe je een tekst knipt en plakt in Word en het antwoord zal gegarandeerd zijn 'Ctrl+X en Ctrl+V'. Die methode werkt natuurlijk prima. Maar wat als we je zouden vertellen dat er een efficiëntere manier is om te knippen en plakken in Word?

We kunnen ons voorstellen dat je dat moeilijk te geloven vindt. Immers, wat kan er nu nog sneller zijn dan de tekst selecteren met Ctrl+X en vervolgens op de gewenste plek weer plakken met Ctrl+V. Toch is het daadwerkelijk mogelijk, om precies te zijn met de F2 toets op je toetsenbord (inderdaad, het is niet eens een toetsencombinatie).

Om een tekst te knippen en plakken, selecteer je de tekst zoals je normaliter zou doen en druk je vervolgens op F2. Helemaal onderin stelt Word je nu de vraag Waarheen verplaatsen? Het enige dat je nu hoeft te doen is de cursor te plaatsen op de plek waar je de tekst wilt plakken, en te drukken op Enter. De tekst zal verspringen van de originele plek naar de plek die jij hebt aangegeven.

Met behulp van F2 kun je kinderlijk eenvoudig knippen en plakken in Word.

Kopiëren en plakken

Goed, dit is dus efficiënter dan de reguliere manier om te knippen en plakken, maar hoe zit het dan als je niet wilt knippen maar kopiëren? Ook daar is deze methode geschikt voor, maar in dat geval wordt het wél een toetsencombinatie.

Om een tekst te kopiëren en plakken, selecteer je wederom de gewenste tekst en druk je ditmaal op Shift+F2. Ditmaal stelt Word onderin de vraag: Waarheen kopiëren? Net als bij het knippen, plaats je de cursor op de plek waar je de tekst wilt plakken en druk je op Enter. Een kopie van de tekst zal nu worden ingevoegd op de door jou gewenste plek. Toegegeven, zelfs al is dit efficiënter, het zal even duren voordat de Ctrl+C uit je spiergeheugen is, maar dat is die extra efficiëntieslag wel waard.

Kopiëren en plakken kan ook, daarvoor gebruik je Shift+F2.

0 Reactie(s) op: Efficiënter knippen en plakken in Word

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.