EHBO - Rode Kruis: De app die vanaf nu echt onmisbaar is

Door: Robin Smit | 07 november 2013 09:11

Apps & Software

Eerder bespraken we hier al de handige EHBO app van het Rode Kruis. Toen concludeerden we dat deze app bijzonder handig is voor iedere smartphone bezitter, maar dat er toch nog wat nadelen waren te bespeuren. Heeft het Rode Kruis deze nadelen met de nieuwste update weggewerkt?

De EHBO app van het Rode Kruis is een app die je in de meest uiteenlopende situaties medisch advies kan geven. Want of je je nu brandt aan een hete theepot of getuige bent bij een heftig ongeluk, het is altijd handig als je jouw steentje bij kan dragen tot er professionele hulp aanwezig is.

De EHBO app van het Rode Kruis helpt je hierbij door je in deze situaties met behulp van duidelijke aanwijzingen hulp te laten verlenen. Dit gebeurt bij bepaalde dringende situaties door gesproken aanwijzingen, terwijl je bij bijvoorbeeld een blaar een duidelijke geschreven omschrijving te zien krijgt. Op deze manier sta je nooit meer machteloos bij kleine of grote ongelukken. Wel mis ik bij sommige situaties iets meer informatie in de vorm van foto's. Zo zouden bijvoorbeeld foto's van verschillende graden verbrandingen het een stuk eenvoudiger maken om deze te herkennen.

Nieuw in de app is een verbeterde integratie met jouw locatie. Zo was het al mogelijk om een nabije EHBO post te zoeken, maar nu vraag je ook met een druk op de knop de locatie van de dichtstbijzijnde AED op. Deze optie is erg handig, aangezien er bij de noodzaak van een AED geen seconde te verliezen is.

Mocht het nodig zijn om contact op te nemen met 112 dan heeft het Rode Kruis ook een slimme vernieuwing voor je aangebracht in de app. Voordat je 112 belt, zul je namelijk jouw huidige locatie in het scherm te zien krijgen. Deze functie is misschien wat overbodig wanneer je thuis bent, maar op een onbekende plek biedt dit echt uitkomst. Zo laat de app je precies zien wat de postcode en straatnaam zijn van jouw locatie en ter hoogte van welk huisnummer je je bevindt.

Conclusie

De nieuwste versie van de EHBO app van het Rode Kruis biedt nog net als eerst handige informatie in geval van kleine en grote ongelukken. De toevoeging van verschillende locatie gebaseerd functies, zoals het opvragen van de dichtstbijzijnde AED is een erg nuttige toevoeging. Het enige dat misschien nog mist zijn foto's die het eenvoudiger kunnen maken om bepaalde situaties beter te herkennen.