Eigen Logo Ontwerper 4.0

Door: Maikel Dijkhuizen | 06 september 2011 16:35

Review

Een logo laten maken door een professioneel ontwerpstudio is meestal niet goedkoop. Met Eigen Logo Ontwerper van softwareleverancier Invender bespaart u kosten door zelf een origineel beeldmerk in elkaar te knutselen. Dit Nederlandstalige programma bevat onder meer ruim 1500 sjablonen, die u stuk voor stuk naar eigen inzicht aanpast.

De interface van Eigen Logo Ontwerper bestaat uit drie onderdelen. In de zijbalk aan de linkerkant vindt u allerlei gereedschappen om het beeld te verfraaien. Zo past u onder andere de kleuren aan en voegt u 3D-effecten aan teksten toe. In het midden treft u een ontwerpveld en rechts vindt u een bibliotheek met verschillende soorten objecten. Alle objecten zijn verdeeld over verschillende categorieën, zodat u niet doelloos hoeft te zoeken. U sleept één of meerdere objecten naar het ontwerpveld, waarna u de gereedschappen gebruikt om de afbeelding te bewerken. Leuk is de mogelijkheid om een bewegend beeldmerk te maken met behulp van animatie-objecten. Op die manier laat u bijvoorbeeld een voetbal of wiel ronddraaien. Uiteraard integreert u desgewenst ook eigen afbeeldingen binnen het logo. Hebt u een specifieke vorm in gedachte? Geen probleem, want met de ingebouwde editor creëert u zelf nieuwe vormen.

Sjablonen

Ook wanneer u zo snel mogelijk een logo nodig hebt, kunt u bij dit programma terecht. Er zijn namelijk meer dan 1500 templates beschikbaar, die op onderwerp zijn gecatalogiseerd. Zodra u een geschikte template hebt gevonden, hoeft u alleen maar de vormgeving een eigen tintje te geven. Als u wilt weten wat vrienden van het logo vinden, deelt u de afbeelding rechtstreeks op Facebook. We missen een functie om een logo tegelijk in verschillende afmetingen te bewaren. Nu dient u telkens handmatig de afmetingen van het canvas aan te passen, wanneer u zowel kleine als grote plaatjes nodig hebt. Eigen Logo Ontwerper ondersteunt diverse bestandsformaten, waaronder jpg, tif, png en Flash. De bediening van het programma is niet moeilijk. Wel is het jammer dat er geen wizardmodule voorhanden is om stap voor stap een beeldmerk te ontwerpen. Beginners worden dan ook enigszins in het diepe gegooid. Gelukkig zit de software logisch in elkaar, waardoor u na enige oefening evengoed een logo in elkaar flanst.

Gebruik standaardsjablonen om snel nieuwe logo's te ontwerpen.

Eigen Logo Ontwerper 4.0

Prijs € 29,95

Taal Nederlands

Download 349 MB

Proefversie 15 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium 500 MHz, 128 MB RAM, 250 MB harde-schijfruimte

Maker Invender

Oordeel 8/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Ruim aanbod standaardsjablonen

Nederlandstalig

Minpunten

Beperkte bewaaropties

Geen wizardmodule

0 Reactie(s) op: Eigen Logo Ontwerper 4.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.