Eigen plaatje op Verkenner-mappen

Door: Evi Maquoi | 13 juli 2011 13:46

Apps & Software

Bestandsmappen in Windows zien er allemaal hetzelfde uit en dat oogt een beetje saai. In Windows 7 is het echter heel eenvoudig om een map van een foto te voorzien.

Mappen waarin u foto's bewaart, krijgen standaard een miniatuurversie van een bepaalde foto, maar dat geldt niet voor mappen die onderverdeeld zijn in submappen of mappen met andere documenten. Handmatig kan het gelukkig wel. Zo kunt u bijvoorbeeld een logo toewijzen aan een map met allerlei Word- of Excel-bestanden.

Open Windows Verkenner en selecteer de map die u van een miniatuur wilt voorzien. Kies in het rechtermuisknopmenu voor Eigenschappen. Klik verder naar het tabblad Aanpassen. Onder Welk soort map wilt u gebruiken kunt u eventueel aangeven welke bestanden er in de map zitten. U hebt de keuze uit Diverse bestanden, Documenten, Afbeeldingen, Muziek en Video's. Door hier bijvoorbeeld aan te geven dat er voornamelijk afbeeldingen in een map zitten, kunt u de functie om een diavoorstelling te tonen inschakelen.

Via Mapafbeeldingen kunt u zelf een foto aan een map toewijzen. Kies Bestand selecteren, navigeer naar de juiste bestandslocatie, selecteer een afbeeldingen en bevestig met de knop Openen. Klik vervolgens op Toepassen en OK. Uw map oogt nu een stuk persoonlijker. Ziet u toch geen foto op de map? Dat kan indien er meerdere gebruikersaccounts op uw computer staan. Controleer dan even of u wel de eigenaar bent van de bestandsmap. Kies Eigenschappen in het rechtermuisknopmenu en klik door naar het tabblad Beveiliging. Kies Geavanceerd en selecteer uw account op het tabblad Eigenaar. Bevestig met OK.

U hoeft enkel aan te geven welke foto u op uw bestandsmap wilt zien.

1 Reactie(s) op: Eigen plaatje op Verkenner-mappen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 september 2016 06:50 chavezkoree
    ik had probeer mapafbeeldingen erop . lukt niet . hoe moest die ???
    ik heb foto 500x500
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.