Eigen Windows 7-aanmeldscherm

Door: Robbin Ooijevaar | 24 augustus 2010 09:17

Apps & Software

Het aanmeldscherm van Windows 7 kan met een handig hulpprogramma eenvoudig worden aangepast. Zo wordt u tijdens het opstarten van Windows 7 elke dag verwelkomd met een prachtige afbeelding naar keuze.

1. Afbeelding zoeken

Voor uw welkomstscherm hebt u natuurlijk een mooie afbeelding nodig. Dit mag een eigen foto zijn, maar internet staat vol met verrassende beelden. Zoek in Google bijvoorbeeld eens op de woorden Wallpaper nature (achtergronden natuur) en kies boven in beeld voor de optie Afbeeldingen. Hiermee worden alleen beeldresultaten getoond. Klik vervolgens op Opties en verander de instelling van Elk formaat naar Groot. Nu krijgt u alleen nog foto’s te zien met een goede kwaliteit. Open een of meerdere afbeeldingen en bewaar ze, bijvoorbeeld in de map Mooie foto’s in Mijn afbeeldingen. Als u bij Google niet vindt wat u zoekt, dan zijn de websites Social Wallpapering en Wallpapers.org goede locaties om een mooie foto voor uw aanmeldscherm te vinden.

Zoek een foto op internet en bewaar hem op uw computer.

2. Starten

We gaan de achtergrondafbeelding van het Windows 7-aanmeldscherm wisselen, met behulp van Windows 7 Logon Background Changer. Zoals de naam al doet vermoeden werkt dit programma alleen onder Windows 7. Prettig aan Windows 7 Logon Background Changer zijn het gebruiksgemak en de mogelijkheid om het originele aanmeldscherm eenvoudig te herstellen. Ga naar Julien-manici en open het menu Windows 7 Logon Background Changer. De downloadlink is lastig te vinden, hij staat ergens onder Change log. Windows 7 Logon Background Changer is verpakt in een archiefbestand. Download dit bestand (Win7LogonBackgroundChanger.zip) en pak het uit. Start het programma op door te dubbelklikken op het bestand Win7LogonBackgroundChanger.exe.

Met Windows 7 Logon Background Changer verandert u de foto op het aanmeldscherm.

3. Fotowisselaar

In het venster van Windows 7 Logon Background Changer ziet u linksboven in uw beeld het standaard-aanmeldscherm van Windows 7. Hier kunt u altijd naar terug, door erop te klikken en te bevestigen met een druk op Apply. U kiest eenvoudig uw eigen achtergrondafbeelding door eerst de map aan te wijzen waar de foto staat. Gebruik hiervoor de knop Choose a folder. Alle foto’s in deze map en in de onderliggende mappen verschijnen nu in beeld. Klik op een foto om een voorbeeldweergave te krijgen. Let niet op de randen, want als de foto groot genoeg is hebt u hier straks geen last van. Bevestig uw keuze via de knop Apply. De foto wordt vanaf nu achter het aanmeldscherm van Windows getoond. In het aanmeldscherm staan verschillende teksten, waaronder uw gebruikersnaam. Al naar gelang de kleursamenstelling van de gekozen afbeelding kunt u de schaduw van deze teksten desgewenst aanpassen via de knop Settings. Open het aanmeldscherm door uw computer te vergrendelen met de toetscombinatie Windowstoets + L.

Wijs de map aan waar de foto staat die u wilt gebruiken voor het aanmeldscherm.

0 Reactie(s) op: Eigen Windows 7-aanmeldscherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.