Einde Windows XP stuwt pc-verkoop

Door: tonie-van-ringelestijn | 20 januari 2014 09:16

Apps & Software

West-Europese bedrijven hebben in het vierde kwartaal van 2013 meer pc's gekocht. Oorzaak: het naderende einde van de ondersteuning van Windows XP.

Het einde van de XP-support stimuleert de verkoop van nieuwe pc's, stelt marktonderzoeker IDC. Bedrijven in West-Europa kochten in het vierde kwartaal 1,9 procent meer pc's, terwijl consumenten juist 8,3 procent minder pc's kochten. De totale pc-markt daalde in 2013 met 10 procent, aldus IDC.

XP permanent lek

Vanaf april biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows XP, waardoor er geen beveiligingsupdates meer komen, ook niet voor kritieke security-gaten. Grote organisaties kunnen nog speciale onderhoudscontracten afsluiten, maar voor andere bedrijven zit er weinig anders op dan migreren naar Windows 7 of 8.

Lenovo groeit hard

In de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika) heeft HP nog altijd het grootste marktaandeel, gevolgd door Lenovo en Acer. Vergeleken met het vierde kwartaal van 2012 behaalde Lenovo de grootste groei (27% omhoog) terwijl Sony het slechtst scoorde (min 23%). Apple staat nu op plaats 7. De cijfers komen grotendeels overeen met die van Gartner, die vorige week ook een grote expansie voor Lenovo meldde.

Bron: Webwereld.nl

1 Reactie(s) op: Einde Windows XP stuwt pc-verkoop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 januari 2014 00:04 codevdec
    1,9% meer in 4de kwaartaal is niet echt 'stuwen'. Tenzij het woord 'stuwen' nu ook al minder waard is geworden…
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.