Elke dag een ander bureaublad met Dynamic Theme

Door: dirk-schoofs | 19 juni 2018 10:17

How To

Wil je je dagelijks laten verrassen door mooie foto’s op zowel je bureaublad als je vergrendelingsscherm? De app Dynamic Theme schotelt je desgewenst iedere dag een nieuwe achtergrondfoto voor en synchroniseert die op al je Windows-toestellen.

Bing of Spotlight

Dynamic Theme is een gratis reclamevrije app voor Windows 10 en Mobile, die je kunt downloaden uit de Windows Store. De maker heeft de ‘look and feel’ van de Windows 10-systeeminstellingen nagebootst, zodat de app native lijkt. Wanneer je de app voor het eerst opent, kom je in het tabblad Achtergrond, waar je de instellingen voor de bureaubladachtergrond aanpast. Hier kun je aangeven dat je toch liever het bureaublad wil zien dat je in de instellingen van Windows hebt opgegeven (maar dan had je deze app niet nodig). Verder kun je de dagelijkse foto van Bing of Spotlight gebruiken. Dynamic Theme haalt automatisch de meest recente afbeelding op van deze diensten. Heb je liever één bepaalde afbeelding uit een van deze twee bronnen dan kies je Eén Bing afbeelding of Eén Spotlight afbeelding. Via de knop de knop Bekijk geschiedenis kun je door het beeldmateriaal bladeren dat je al hebt ontvangen. Zo kun je dus ook die ene mooie plaat van vorige week als standaardafbeelding kiezen.

Bij iedere keuze kun je telkens een voorbeeld bekijken.

Synchronisatie

Afhankelijk van de aanleverdienst die je hebt gekozen in het tabblad Achtergrond ga je naar de opties Dagelijkse Bing afbeelding of Dagelijkse Windows Spotlight afbeelding. Hier geef je aan of je een melding wilt ontvangen wanneer een nieuwe foto beschikbaar is. Je kunt deze afbeeldingen hier ook laten gebruiken als dynamische tegel (in het startmenu) voor Dynamic Theme. Je stelt hier ook de verzamelmap in waarin de app alle gedownloade afbeeldingen zal opslaan, zodat je ze later opnieuw kunt gebruiken. En met de optie Synchronisatie laat je al deze instellingen op al je toestellen overbrengen.

Vergrendelingsscherm

Kies je aan de linkerkant Vergrendelingsscherm, dan ben je bij de opties om voor dit scherm dezelfde keuzes te maken als voor je bureaubladachtergrond. Je selecteert een formaat: Vullen, Passen, Rekken of Centreren. Ook hier kun je deze instellingen weer laten synchroniseren met al je Windows-toestellen, zodat je pc, laptop, Windows-tablet en Windows-telefoon hetzelfde vergrendelingscherm hebben.

Met de optie Synchronisatie zullen al je Windows-toestellen dezelfde instellingen voor het bureaublad en het vergrendelingsscherm hebben.

0 Reactie(s) op: Elke dag een ander bureaublad met Dynamic Theme

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.