Elke keer een ander vergrendelingsscherm met Spotlight

Door: Martin Gijzemijter | 23 mei 2016 13:48

How To

Als je iemand bent die niet goed tegen eentonigheid kan, dan is het best vervelend dat het vergrendelingsscherm van Windows 10 er altijd hetzelfde uitziet. Spotlight kan daar verandering in brengen.

Spotlight laat zich het beste omschrijven als het plaatje van de dag. Wanneer je Spotlight hebt ingeschakeld in Windows 10, wordt er automatisch elke dag een nieuwe afbeelding gedownload voor het vergrendelingsscherm. Zo heb je dus elke dag een ander aanzicht wanneer je je computer start, zonder dat je daar telkens iets voor hoeft te doen. Om Spotlight in te schakelen, klik je rechtsonder op het pictogram Actiecentrum en vervolgens op Alle instellingen. Lees ook: Laat Windows 10 sneller draaien met deze trucs.

Je vindt Spotlight via het Actiecentrum.

Spotlight inschakelen in Windows 10

Je komt nu terecht in het venster Persoonlijke instellingen. Klik in het linkerdeelvenster op Vergrendelingsscherm. Bij Achtergrond kun je nu kiezen voor Spotlight (standaard is hier Afbeelding geselecteerd). Dat is in principe het enige dat je hoeft te doen. Wanneer je nu je computer vergrendelt (Windows toets + L) zie je automatisch een door Microsoft geselecteerde afbeelding.

Het kan natuurlijk zijn dat je deze afbeelding helemaal niet mooi vindt. Om die reden is er een stemmodule ingebouwd. Rechtsboven zie je een tekstballonnetje met daarnaast de tekst Leuke foto? Wanneer je hierop klikt kun je aangeven of je dit een mooie foto vond of niet. Aan de hand van deze informatie kan Microsoft toekomstige foto's voor je selecteren, zodat deze steeds meer bij je smaak aansluiten.

Kies voor Spotlight in plaats van voor Afbeelding.

Mocht je deze functie niets vinden, dan kun je uiteindelijk altijd weer overschakelen naar de optie Afbeelding. Ook kun je kiezen voor Diavoorstelling als je toch iets meer afwisseling wilt, waarbij je zélf kunt bepalen welke foto's er getoond worden in de voorstelling.

0 Reactie(s) op: Elke keer een ander vergrendelingsscherm met Spotlight

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.