Enlight Quickshot -Professionele foto’s in één klik

Door: evi-maquoi | 20 april 2020 16:55

Neem een virtueel foto-album mee op je iPad of iPhone
How To

Wie van mobiele fotografie houdt, moet zeker de verschillende apps van Englight eens proberen. Wij lichten hier Enlight Quickshot uit. Dat is een gebruiksvriendelijke app waarmee je razendsnel foto’s op een professionele manier kunt bewerken. De app past nagenoeg automatisch de juiste instellingen op je foto toe, maar wil je iets anders, dan kun je ook nog gewoon handmatige aanpassingen doen.

App installeren

Je kunt Enlight Quickshot gratis downloaden in de App Store. Helaas is de app uitsluitend beschikbaar voor iOS. Wanneer je de app voor het eerst gebruikt, krijg je eerst een overzichtje van de verschillende mogelijkheden. De tutorial toont hoe je de lucht in een landschapsfoto verandert, contrasten automatisch versterkt en speciale effecten toevoegt. Ga verder met Get Started! waarna je meteen het aanbod krijgt een maand- of jaarabonnement af te sluiten. Sla dit af door linksboven op het kruisje te drukken. Zo kun je eerst ontdekken of je de app wel prettig in het gebruik vindt en voldoende functionaliteiten bevat.

Schaf niet meteen een abonnement aan als je niet weet of de app je wel bevalt.

Cursus fotograferen met je iPhone

Wil je meer tips om professionele foto's te maken op je iPhone? Probeer dan eens deTech Academy cursus fotograferen met je iPhone.

Automatische aanpassingen

Wil je je foto een andere lucht geven? Dat is zo gepiept met een van de presets!

Je kunt de bewerkingen en filters in de app ontdekken op basis van de standaardfoto met scheepswrak. Maar wil je liever meteen je eigen foto onder handen nemen? Tik dan op Photos in de linkerbovenhoek en geef de app toegang tot je filmrol met OK.

Via Magic in de balk onderaan, past de app je foto automatisch aan. De kleuren worden dan wat warmer, de contrasten worden verhoogd en alles ziet er meteen scherper uit. Met de Sky-knop kun je heel snel de lucht in je foto aanpassen aan de hand van een waslijst aan presets. Vervolgens kun je met de schuifbalk de lucht zelfs nog wat verplaatsen. Dankzij Filters en Effecten kun je je foto heel eenvoudig een veel professioneler resultaat geven. Als je tevreden bent met je aanpassingen, kun je deze bevestigen met het vinkje.

Handmatig bewerken

Heb je liever de touwtjes zelf in handen? Tik kan eens op Details. Hier kun je met behulp van allerlei schuifbalkjes zelf de scherpte, structuur of korrel aanpassen. Via Adjust kun je met contrasten spelen, de levendigheid en schaduwen wijzigen, een vignet toevoegen of de verzadiging en kleurtemperatuur veranderen. Wil je de foto ook nog bijsnijden of roteren? Dat doe je via Crop. Hier vind je features om de beeldverhoudingen te wijzigen, je afbeelding recht te trekken enzovoort. Met Save Copy, achter de deelknop, sla je je bewerkingen op.

0 Reactie(s) op: Enlight Quickshot -Professionele foto’s in één klik

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.