Epic: 'Unreal Engine 4 arriveert eind 2012'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 13 februari 2012 12:28

Apps & Software

Epic Games zal later dit jaar zijn Unreal Engine 4 uit de doeken doen. Dat maakt Mark Rein, vicepresident van Epic, tijdens de DICE Summit 2012 bekend.

Epic werkt al enige tijd aan de opvolger van de populaire Unreal Engine 3, waarvan het resultaat eind 2012 dus aan het publiek gepresenteerd zal worden. Volgens programmeur Tim Sweeney zullen de eerste Unreal Engine 4-games echter pas in 2014 speelbaar zijn.

"Mensen zullen schrikken wanneer ze de Unreal Engine 4 later dit jaar in actie zien. Ze zullen zich dan realiseren hoe groot het effect hiervan wordt", aldus Rein, die verder overigens geen technische details over de nieuwe game-engine vrijgaf.

Next-gen consoles

Epic lanceerde de Unreal Engine 3 vlak voor de introductie van de Xbox 360 en de PlayStation 3, waarna het een van de meest gebruikte game-engines van deze consolegeneratie werd. Verwacht wordt dan ook dat Epic de Unreal Engine 4 op tijd klaar wil hebben, zodat ontwikkelaars hiermee aan de slag kunnen voor de eerste games op de Xbox 720 en de PlayStation 4.

0 Reacties op: Epic: 'Unreal Engine 4 arriveert eind 2012'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.