ESET Smart Security 6 - Houd de dief!

© PXimport

ESET Smart Security 6 - Houd de dief!

Geplaatst: 8 oktober 2013 - 03:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Edmond Varwijk

Antivirussoftware kan een computer flink vertragen. De beveiligingssoftware van ESET is hierop altijd een welkome uitzondering geweest, maar wel omdat deze duidelijk minder uitgebreid is dan concurrerende producten. Met Smart Security 6 moet men nu wel een volwaardig progamma afleveren.

Het is de makers van ESET gelukt de systeembelasting ook in deze nieuwste versie erg laag te houden. In de Performancetest van AV-Comparatives scoort NOD32 Antivirus 6.0, het belangrijkste onderdeel van de Smart Security-suite, erg goed, slechts F-Secure, Kaspersky en Sophos scoren nog beter.

Niet alleen de antimalware van ESET voelt nog altijd licht aan, ook de overige onderdelen reageren snel. En daarbij haalt de software als het gaat om de bestrijding van malware ook goede resultaten, in de laatste Real-World-test van opnieuw AV-Comparatives wist het 98,9% van alle malware te herkennen en verwijderen.

ESET Smart Security 6 is anti-alles

ESET Smart Security 6 is een pakket met antivirus, antispyware, antispam, antiphishing, een firewall en een module voor ouderlijk toezicht. Van elke gebruiker kan je de leeftijd opgeven, waarna Smart Security een voor die leeftijd opgesteld profiel met geblokkeerde categorieën websites toepast. Het is mogelijk deze profielen zelf aan te passen, maar een optie om bijvoorbeeld computergebruik voor of na een bepaalde tijd onmogelijk te maken ontbreekt.

 

© PXimport

Het hoofdvenster van ESET Smart Security 6 is erg overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken.

De firewall van Smart Security maakt bij elk netwerk waarmee je computer wordt verbonden onderscheid tussen een openbaar of thuis/kantoornetwerk en past de beveiliging hierop aan. Dit werkt handig maar biedt geen voordeel boven wat Windows standaard al doet en kan.

 

© PXimport

Een aparte firewall biedt nog maar weinig meerwaarde boven de standaard firewall van Windows.

Echt nieuwe functies zijn er ook. De Social Media Scanner - eigenlijk alleen een Facebook-scanner - scant berichten op de eigen Facebook-pagina of die van vrienden op verwijzingen naar onveilige websites of downloads. Ook kan vanaf Facebook de ESET Online Scanner worden gestart om de pc te scannen.

Voor notebookbezitters is ESET Antidiefstal interessant. Hiermee kan bij vermissing of diefstal van een notebook de webcam op afstand worden geactiveerd om de oneigenlijke bezitter te bekijken, kunnen screenshots worden gemaakt en kan de locatie van het apparaat worden bepaald. Alleen laat de laadsnelheid wat te wensen over.

 

© PXimport

Antidiefstal is de leukste nieuwe toevoeging aan de Smart Security-suite van ESET.

Conclusie

ESET levert met Smart Security 6 een prachtige beveiligingssuite met goede beveiliging, mooi uitgevoerde onderdelen en enkele doordachte nieuwe mogelijkheden. Dat het daarbij de systeembelasting van het pakket in bedwang heeft weten te houden, maakt dat dit beveiligingsproduct van harte kan worden aanbevolen.

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Goede beveiliging

Antidiefstal

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

€ 55,98 (3 pc’s met 1 jaar updates)

€ 40,99 (1 pc met 1 jaar updates)

Windows XP (32 bit)

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Antidiefstalmodule traag

Ouderlijk toezicht op alle accounts

Conclusie

ESET Smart Security 6 --------------------- **Prijs** - € 55,98 (3 pc’s met 1 jaar updates) - € 40,99 (1 pc met 1 jaar updates) **Taal** Nederlands **OS** - Windows XP (32 bit) - Windows Vista - Windows 7 - Windows 8 Geringe impact systeemprestaties...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten