© CIDimport

Even wachten... Pizza!

Geplaatst: 2 september 2011 - 11:02

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Help! Het pizzarestaurant van Sr. Mistu heeft geen olijven meer en hij is natuurlijk niet van plan een olijfloze pizza aan zijn klanten voor te schotelen. Hij moet dan ook aan de bak.

En daar begint het epische avontuur om de olijven - die verspreid liggen over de tientallen levels - te vinden. Maar er is een groot probleem: Sr. Mistu is namelijk hartstikke blind. Aan het begin van ieder level moet je een pad uitstippelen met Mistu's trouwe viervoeter genaamd Gaido. De pizzabakker volgt daarna (geheel blind) de route die zijn hond heeft uitgestippeld. Op je weg zijn er daarnaast veel gevaarlijke obstakels waar je voor moet oppassen, waaronder rijdende auto's en vallende meubels. Door telkens diverse routes uit te stippelen, kom je er uiteindelijk - na veel proberen - achter welk pad Sr. Mistu het beste kan bewandelen.

Sfeervol

Wanneer je het spel opstart, valt direct het prachtig getekende stijltje op, dat zich laat omschrijven als een grote kleurplaat van hoge resolutie en de game ziet er vooral goed uit op de iPhone 4 met Retina display. Het gehele spel straalt een schattige, kinderlijke sfeer uit en dit draagt erg bij aan het unieke karakter van het spel. Dit komt tevens naar voren in de vaak humoristische, 'Waar is Waldo'- achtige taferelen die op de achtergrond te bewonderen zijn.

Grote problemen

Sr. Mistu's grootste probleem heeft te maken met de besturing. Gaido de hond heeft namelijk grote problemen om zijn pad goed af te werken en blijft geregeld steken in de vele hoeken en gaten van het level. Een ander probleem bij het uitstippelen van de route is dat je vinger soms grote delen van het scherm blokkeert waardoor je niet goed kunt zien of de lijn naar wens is getekend. De korte en vreemde soundtrack doet daarnaast het grafi sche stijltje geen eer aan. Er zit maar één nummer in het spel en deze is enkel op één geluidsspoor te horen (mono). Je hoort dus de muziek maar uit één oordopje komen en dat is zonde.

Kortom

Sr. Mistu is geen spel dat je na het uitspelen ervan nog veel wilt spelen, maar je bent zeker een aantal uren kwijt aan het vinden van het juiste pad in de vele levels die het spel rijk is. De soundtrack en besturing zijn wat onbegrijpelijk, maar Sr. Mistu moet je een keer gespeeld hebben. Het spel ziet er mooi uit en maakt gebruik van een uniek spelconcept. Na een patch of twee heeft het spel echt potentie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten