Everything -Zoeken op lichtsnelheid

Door: Maikel Dijkhuizen | 13 oktober 2016 10:44

Review

De zoekfunctie van Windows Verkenner heeft soms even tijd nodig om alle resultaten weer te geven. Vind je dat maar niks? Everything is een alternatieve zoekfunctie voor je Windows-machine. Dit kleinschalige programma indexeert alle bestanden op je pc en toont zeer snel relevante zoekresultaten.

Everything


Prijs
Gratis

Taal
Engels

OS
Windows XP/Vista/7/8/10

Website
www.voidtools.com
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Zeer snel zoeken
 • Klein programma
 • Minpunten
 • Alleen bestands- en mapnamen
 • Geen Nederlandse versie
 • Karige vormgeving

Wie de website van Everything bezoekt, heeft de keuze tussen een Engelstalige en internationale versie. Helaas is er nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal, dus een Engelstalige installatie ligt dan voor de hand. Zodra de freeware opent, verschijnt er een ietwat basale gebruikersinterface zonder enige vorm van aankleding. Alle lokale mappen en bestanden van het systeem staan op alfabetische volgorde onder elkaar. Lees ook: De 15 beste freeware-tips van oktober.

Zoeken

De zoekfunctie spreekt voor zich. Gebruik het invoerveld bovenaan om een trefwoord te typen. Tijdens het tikken schotelt Everything al suggesties voor, waardoor je meestal niet het volledige woord hoeft in te voeren. Opvallend is de hoge snelheid waarmee deze freeware de resultaten presenteert. Het verschil met de ingebouwde zoekfunctie van Windows Verkenner is enorm. Bij uitgebreide zoekacties in Windows verschijnt er nog weleens een trage voortgangsbalk, maar daar heeft dit programma geen last van. Een minpunt is dat de freeware niet de inhoud van bestanden indexeert, dus je kunt alleen op bestandsnaam zoeken. Aangesloten usb-schijven en netwerkbronnen brengt de freeware wel in kaart, al dien je dat in de instellingen wel even aan te geven. Verder accepteert het programma alleen NTFS-partities.

Data wissen

Everything is ook prima geschikt om achtergebleven mappen en restbestanden van verwijderde software op te sporen. Na het de-installeren van programma’s blijven er namelijk nog veelvuldig restbestanden achter. De inhoud van de mappen verschijnt overigens niet binnen het programmavenster, want hiervoor wijkt Everything uit naar Windows Verkenner. Wel fijn is dat je de zoekresultaten onder andere kunt filteren op video’s, foto’s, muziek en documenten. De makers hebben ook een bètaversie vrijgegeven waarbij je de resultaten als pictogrammen kunt weergeven.

Conclusie

Doordat alle mappen en bestanden al in het overzicht aanwezig zijn, haalt Everything zeer snel zoekresultaten boven water. Verder kun je de resultaten filteren en nutteloze data verwijderen. Een volwaardige vervanger voor Windows Verkenner is Everything helaas niet, want je kunt de inhoud van mappen niet bekijken en geen nieuwe bestandslocaties toevoegen.

Gebruik filters om het aantal zoekresultaten te beperken.

1 Reactie(s) op: Everything -Zoeken op lichtsnelheid

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 oktober 2016 16:06 Meneer_van_Beheer
  De volgende release (9) van totalCommander maakt ook gebruik van Everything. Heel snel als je tenminste niet in archives (zip, rar etc) hoeft te zoeken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.