Extra achtergrond informatie over de koers

Door: menno-van-bohemen | 24 februari 2012 18:30

Review

Het wielerseizoen begint met een paar koersen in landen met veel zon. Zo rijden de renners hun wedstrijden in Australië, Zuid-Amerika en het Midden Oosten. Voor veel wielerliefhebbers gaat het bloed pas echt sneller stromen als de renners in Europa gaan koersen, en dan het liefst in Vlaanderen. 'Omloop het Nieuwsblad' is traditiegetrouw de eerste Vlaamse klassieker. Voor de wielerliefhebber met een iPhone is er goed nieuws. Flanders Classics heeft een iPhone app uitgebracht met allerlei info over de Vlaamse Klassiekers.

In de app staat achtergrond informatie van de 6 grote Vlaamse klassiekers die in het voorjaar worden verreden. Van Omloop het Nieuwsblad tot de Ronde van Vlaanderen. Per klassieker vind je in de app de startlijst met renners en ploegen die meerijden, en een gedetailleerde weergave van het parcours. Elke beklimming of kasseienstrook staat op de kaart en hierbij is tevens vermeld hoe laat de renners op dat punt passeren. Handig voor de supporters die de koers live volgen.

Wanneer de koers bezig is, voorziet de app je van live informatie over de wedstrijd. Je kunt precies zien waar de kopgroep is en hoe groot de voorsprong op het peloton is. Ook vind je het laatste nieuws en foto's in de app. Na inloggen met je Facebook-account kun je samen met je vrienden meespelen in een spel, door het podium te voorspellen.

Kortom

De app van Flanders-Classics biedt je veel informatie over de Vlaamse Klassiekers. Er zitten wat kleine schoonheidsfoutjes in de app, maar voor de wielerliefhebber is het een aanrader.

0 Reactie(s) op: Extra achtergrond informatie over de koers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.